Μπορεί δύο από τους συλληφθέντες να αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, όμως σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκατηγορούμενος τους φέρεται να τους κατονομάζει ως τους αποστολείς των sms προς την οικογένεια, κάτι ωστόσο που διαψεύδεται από τον συνήγορο υπεράσπισης του ενός, ο οποίος υποστηρίζει με σθένος ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Οι προαναφερόμενοι τρεις τοποθετούνται από την Αστυνομία στο αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποιήθηκε για αστυνομικό έλεγχο στις αρχές Ιουλίου στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, λίγο μετά την Παναγία την Χαρακιανή.
Όπως έγραψε και χθες η «Π», φέρονται να έστελναν εν κινήσει τα sms στην οικογένεια θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους. Μάλιστα υπό το φόβο να βρεθεί στην κατοχή τους το «επιχειρησιακό» κινητό με το οποίο απέστειλαν τα μηνύματα στο κινητό του αδελφού του απαχθέντος, το ξεφορτώθηκαν στην εθνική. Δεν είχαν υπολογίσει όμως την προνοητικότητα των αστυνομικών που τους ακολουθούσαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κινητό που βρήκαν εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του μικρότερου σε ηλικία, από τον οποίο είχε αρχίσει να ξετυλίγεται δύο 24ωρα πριν το κουβάρι των υπόπτων.
Σε αυτόν παραδόθηκε καρτοκινητό που αγοράστηκε από κατάστημα στο Ρέθυμνο από άλλο πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό εντοπίστηκε από κάμερα ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε και προέκυψε ότι λίγο πριν και λίγο μετά την αγορά είχε επικοινωνήσει με τον 23χρονο.
Σε ό,τι αφορά τους άλλους πέντε συλληφθέντες, έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην απαγωγή, αρνούνται όμως κατηγορηματικά ότι συμμετείχαν στην αρπαγή του επιχειρηματία και ισχυρίζονται ότι ο ρόλος τους είχε να κάνει κυρίως με τη φύλαξή του. Στην ερώτηση ποιος τους «στρατολόγησε», φέρονται ο ένας να «καρφώνει» τον άλλον.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην διάρκεια όλων αυτών των μηνών κάποιοι αναβαθμίστηκαν από «φύλακες», αναλαμβάνοντας πιο καίριους ρόλους στην υπόθεση, ενώ ο αποκαλούμενος Σκοπιανός, που βρέθηκε να φυλάει τον Μιχ. Λεμπιδάκη στην μάντρα με τα σκραπ, είχε αναλάβει …καθήκοντα από τις 18 Σεπτεμβρίου καθώς του είχαν υποσχεθεί αμοιβή 100.000 ευρώ.
Μέχρι και σήμερα η ΕΛΑΣ δεν έχει προσδιορίσει τους τέσσερις κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στην κινηματογραφική αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη αλλά ούτε και τα κρησφύγετα στα οποία μετακινήθηκε όλους αυτούς τους μήνες. Εκτιμούν ότι ο «Άκης», ο διαπραγματευτής στον οποίο αναφέρεται στην κατάθεσή του ο Μιχ. Λεμπιδάκης, κατά την παραμονή του στο τελευταίο και μοιραίο κρησφύγετο, είναι ο 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και πιστεύουν ότι το ίδιο πρόσωπο ταξίδευε στην Αθήνα για την αποστολή σημειωμάτων προς την οικογένεια και συγγενικά πρόσωπα.
«Πουλήστε το ακίνητο»
Λόγω μάλιστα των γνώσεών του στα ακίνητα αποδίδουν σε αυτόν και τη φαεινή ιδέα που είχαν οι απαγωγείς, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν από την οικογένεια να πουλήσει συγκεκριμένο ακίνητο-φιλέτο που διαθέτει, έκτασης άνω των 9.000 τ.μ., προσδιορίζοντας ότι η τιμή που θα πιάσει στην αγορά αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή και τα λύτρα που ζητούσαν την περίοδο εκείνη, στα τέλη Αυγούστου.
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι απαγωγείς μπλόφαραν όταν έλεγαν στον Μιχ. Λεμπιδάκη ότι είχαν αποπειραθεί στο παρελθόν να τον απαγάγουν. Σε ερώτηση για το πού μπορεί να βρίσκεται το πρώτο κρησφύγετο στο οποίο οδήγησαν τον επιχειρηματία, καθώς αναφέρει στην κατάθεση του ότι πού και πού άκουγε ήχο αεροπλάνου, θεωρούν ότι αυτό ίσως να μην είναι ακριβές.
Στελέχη της ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν ότι στη δικαιοσύνη έχουν παραπεμφθεί πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ενοχής, ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα.
Εξάλλου, όπως τονίζουν με νόημα, εκκρεμούν οι απολογίες των κατηγορουμένων, κάποιοι εκ των οποίων σήμερα είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση και ίσως επιχειρήσουν να …απαλλαγούν από μεγαλύτερα βάρη από όσα τους αναλογούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχονται ύποπτοι και στην Αθήνα με αφορμή και πάλι την αγορά καρτοκινητών. Μία τέτοια αγορά έγινε από περίπτερο απέναντι στο οποίο υπάρχει κάμερα ασφαλείας. Την αγορά έκανε πρόσωπο που έχει απασχολήσει τις αρχές και φέρεται ως «πρωτοπαλίκαρο» Ρεθυμνιώτη, ο οποίος για μεγάλο διάστημα ελεγχόταν διακριτικά από τις αρχές.