«Όλες τις ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το Ρέθυμνο, εκτιμούμε ότι θα επισκεφθούν την πόλη μας σχεδόν 100.000 άνθρωποι» είπε στην «Π» ο πρόεδρος ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης ,σημειώνοντας ότι το 2019 ο τζίρος για όλες τις επιχειρήσεις της πόλης έφθασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ,φέτος όμως εκτιμάται ότι θα είναι αισθητά χαμηλότερος , «γιατί οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου ,είναι περιορισμένες.»
Προς το παρόν η πληρότητα στα καταλύματα φθάνει το 90%,οι διαθέσιμες κλίνες (ξενοδοχεία και Airbnb) φθάνουν τις 5.000 και οι επισκέπτες μένουν από 2-3 νύχτες ως και 1 εβδομάδα, αν έρχονται από το εξωτερικό.
Το κόστος διαμονής είναι 90-150 ευρώ η βραδιά σε δίκλυνο με πρωινό ,σύμφωνα με τον κ.Τσακαλάκη ο οποίος αναφέρει ότι το Ρέθυμνο τις μέρες του Καρναβαλιού, γεμίζει κόσμο από την υπόλοιπη Κρήτη, την Αττική ,αλλά και το εξωτερικό.
«Έχουμε ευρωπαίους που έρχονται φανατικά κάθε χρόνο για το καρναβάλι μας,Δανούς,Άγγλους,Γάλλους ,Γερμανούς,Ολλανδούς,έρχονται όμως και Αμερικάνοι»,σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.