Πολλοί τουρίστες θα προτιμήσουν μια γευσιγνωσία και όχι ένα μουσείο

της Άννας Κωνσταντουλάκη

Η αποθέωση της φύσης στην ανοιξιάτικη Κρήτη, το λαμπερό ελαιόλαδο, το δροσερό κρασί ,οι φρέσκες σαλάτες και τα λαχανικά, ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με ρεβυθόρυζο, μια ζεστή κουβέντα από τους ντόπιους που συναντούν στα χωριά.

Αυτά ζητούν οι ξένοι που επισκέπτονται την Κρήτη και το νησί αλλά και οι άνθρωποί του, μπορούν να τους τα προσφέρουν απλόχερα.

«Πλέον πάρα πολλοί τουρίστες θα προτιμήσουν μια εκδρομή που περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού, ελαιολάδου και ένα καλό γεύμα ,από μια επίσκεψη στην Κνωσό ή το Μουσείο,αν δεν μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο» είπε στο patris.gr η ξεναγός Μαριλένα Μαμαλάκη.


Η ξεναγός Μαριλένα Μαμαλάκη


Χωρίς ταλαιπωρία

Όπως μας εξήγησε έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, το ενδιαφέρον για ιδιωτικές ξεναγήσεις μικρών γκρουπ, Αμερικανών, Γερμανών, Ιταλών ,Γάλλων,Άγγλων που θέλουν να γνωρίσουν την αυθεντική Κρήτη αλλά με ένα χαλαρό τρόπο ,που δεν περιλαμβάνει πολύωρη ταλαιπωρία, κάτω από τον ήλιο.

Πρόκειται όπως λέει για ταξιδιώτες πολυάσχολους στην ζωή τους, οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο των διακοπών τους απολαμβάνοντας τον με ηρεμία και άνεση.

Το πρόγραμμα μια τέτοιας μονοήμερης εκδρομής, περιλαμβάνει συνήθως επίσκεψη σε οινοποιείο και ελαιοτριβείο για να δοκιμάσουν τα προιόντα και μάθημα μαγειρικής, ή γεύμα σε ένα καλό εστιατόριο με τοπική κουζίνα.

«Τα φαγητά που τους αρέσουν έχουν σχέση με την ποιότητα και την φρεσκάδα.

Φρέσκα κολοκυθάκια και μελιτζάνες από το μποστάνι μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, φρεσκομμένα λαχανικά για σαλάτα, φρέσκο ψάρι και κρέας.

Όταν τους πηγαίνουμε στα εστιατόρια , θα ζητήσουμε να ετοιμάσουν και θα προτιμήσουν φακόρυζο και ρεβυθόριζο για να συνοδεύσουν το κρέας τους και δεν θα επιλέξουν για παράδειγμα, μουσακά» είπε.

Η ξεναγός σχολίασε ότι αυτή η κατηγορία τουριστών αυξάνεται ραγδαία και άλλωστε πρόκειται για πελάτες που αφήνουν περισσότερα χρήματα στην Κρήτη.