Δεν έδωσε απαντήσεις η σύγκριση του γενετικού υλικού των οστών που βρέθηκαν προ λίγο μηνών στου Κοκκίνη το Χάνι με το DNA που έδωσαν οι συγγενείς πέντε γυναικών από την Κρήτη, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ κι αρκετό καιρό. Η κακή κατάσταση των ευρημάτων λόγω και της αλμύρας ήταν τελικώς ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα εργαστήρια της Αστυνομίας, οι απαντήσεις των οποίων δεν δίνουν τέλος στην αγωνία των συγγενών των ατόμων που αγνοούνται εδώ και χρόνια. Το οστά είχαν βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ένα μήνα μετά συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων, είχαν κληθεί, όπως είχε αποκαλύψει η «Π», για να δώσουν σάλιο, προκειμένου να γίνει η σχετική διαδικασία της ταυτοποίησης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δύο περιπτώσεις αφορούν γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ήταν κάτοικοι του νομού Λασιθίου, δύο γυναίκες από τον νομό Ηρακλείου και μία περίπτωση από τον νομό Ρεθύμνου. Η «Π» για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των γυναικών αυτών, ενώ όπως μας είπαν αστυνομικοί «οι εξαφανίσεις αυτές που διερευνώνται ξεκινούν από το 1989 και φτάνουν μέχρι και το 2010».
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι «σίγουρα νεκρή, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ποτέ η σορός της, θεωρείται η περίπτωση μιας γυναίκας από το Ηράκλειο, αν και το πιθανότερο είναι και σε άλλες περιπτώσεις οι γυναίκες αυτές να μην είναι στη ζωή, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά». Τα οστά στου Κοκκίνη είχαν βρεθεί όταν περαστικοί είδαν τμήματά του σκελετού, δεν ήταν σίγουροι όμως ότι πρόκειται για ανθρώπινα οστά και έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν την Αστυνομία.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί αλλά και η ιατροδικαστής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται πράγματι για ανθρώπινο σκελετό ή όχι.
Τα πρώτα οστά βρέθηκαν σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την παραλία της περιοχής, ενώ χρειάστηκε να σκαφτούν κι αρκετά σημεία ώστε να βρεθούν όλα τα τμήματά του.
Αρχικά η πρώτη εξέταση έδειξε ότι πρόκειται για τα οστά άνδρα, ωστόσο από μια προσεκτικότερη έρευνα οι επιστήμονες κατέληξαν ότι ανήκουν σε γυναίκα. Ο σκελετός πιθανολογείται ότι μπορεί να ήταν θαμμένος στο σημείο όπου βρέθηκε αρκετά χρόνια, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.