Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ευλάβειας, τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ. Ανδρέα.
Ξεχωριστή ήταν για μια ακόμη χρονιά, η στιγμή που τα μικρά παιδιά έψαλαν τα Εγκώμια, συγκινώντας τους πιστούς με την απλότητα και την αγνότητα της φωνής τους.
Η συμμετοχή τους έδωσε ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά και μετέφερε το μήνυμα της Μεγάλης Παρασκευής με τρόπο ουσιαστικό και αληθινό.
Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης, ενώ στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση με τον Επιτάφιο του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε μια κοινή πομπή προσευχής και κατάνυξης.