Ο Σγουρίδης, η Γραμμική Β’ και οι ταμπέλες της Κρήτης

Με μια εκτενή ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έρχονται να υποστηρίξουν την πρότασή τους για αξιοποίηση της Γραμμικής Β’ στις πινακίδες της Κρήτης, ενώ αντιδρούν έντονα στα σχόλια που δέχθηκαν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους πως αποτελούν τον μοναδικό πολιτικό φορέα ο οποίος κατέθεσε πλήρες κείμενο προτάσεων για την Κρήτη, ενώ υποστηρίζουν πως αυτή η στάση πολιτών απέναντι στις προτάσεις τους, αποτελεί αιτία μνημονίων.

«Με πολυάριθμες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύματα επιχειρήθηκε να απαξιωθεί η πρόταση που διατύπωσε προφορικά ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης στο Συνέδριο Ανάπτυξης και Παραγωγικής Συγκρότησης Κρήτης σχετικά με την αξιοποίηση της αρχαιότερης αποκωδικοποιημένης γραπτής γλώσσας στην Ευρώπη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου και προτείνεται:

«Χωρίς καμία αναφορά στις λεπτομερείς προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Κρήτη. Δείγμα της ελαφρότητας με την οποία πολλοί αντιμετωπίζουν τα θέματα της ανάπτυξης. Μια ελαφρότητα που είναι, ίσως, μία από τις κύριες αιτίες της παραγωγικής υστέρησης της χώρας που οδήγησε στον υπερδανεισμό και τα μνημόνια… Ας σημειωθεί ότι κανένας άλλος πολιτικός φορέας δεν κατέθεσε προτάσεις για την Κρήτη!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η «πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός πόρος της χώρας και οφείλουμε ως Έλληνες να τη μελετούμε και να την προβάλουμε καθώς κάποιοι αμφισβητούν την ελληνικότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση για αξιοποίηση της Γραμμικής Β».

«Αποτελεί φυσικό επακόλουθο του ευρύτερου αναπτυξιακού οράματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη χώρα και την Κρήτη» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου και τονίζεται:

«Το όραμα αυτό είναι η ανάδειξη του ελληνισμού ως οικουμενικής πρότασης ζωής που, μέσα από τη γόνιμη συνάντησή του με τις άλλες ευρωπαϊκές και μεσογειακές παραδόσεις και πολιτισμούς, μπορεί να αναδείξει μια νέα ανθρωπολογία η οποία θα καθιστά απτές τις διαχρονικές αξίες που γεννήθηκαν στον τόπο μας:

Το πρότυπο του ανθρώπου που ζει σε αρμονία με τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του και τη φύση. Αυτό το πρότυπο, μέσω της εξωστρεφούς παιδείας, της τουριστικής εμπειρίας, της δημιουργίας σύγχρονων οικιστικών υποδομών, της επανακατοίκησης και ανάπτυξης της υπαίθρου, της κρητικής διατροφής πρέπει να μπορεί να το βιώσει κάθε κάτοικος του νησιού, Κρητικός ή μη, για να το μεταφέρει και αλλού όταν του δοθεί η ευκαιρία».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την ευχή «στο μέλλον όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους, να κάνουν τον κόπο να μελετούν τα θέματα που σχολιάζουν πριν αρχίσουν τις διαδικτυακές τους παρεμβάσεις».