Ο καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης πρόεδρος στο σημαντικότερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης  Γεώργιος Χαλκιαδάκης θα υπηρετήσει ως πρόεδρος Θεματικής Περιοχής (Area Chair) στην Επιτροπή Κρίσης Εργασιών του 27ου European Conference on Artificial Intelligence (ECAI-2024).

To ECAI θεωρείται παραδοσιακά το σημαντικότερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη και διοργανώνεται πάντα με την υποστήριξη της European Association for Artificial Intelligence (EurAI), που είναι η ομοσπονδία των ανά ευρωπαϊκή χώρα εθνικών επιστημονικών ενώσεων Τεχνητής Νοημοσύνης (στην Ελλάδα, η αντίστοιχη ένωση είναι η “Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης-EETN”). Στο γνωστό σύστημα αξιολόγησης συνεδρίων CORE, το ECAI εμφανίζεται ως ένα συνέδριο κατηγορίας “A”.

Ο πλήρης κατάλογος των προέδρων θεματικών περιοχών είναι προσβάσιμος στη διεύθυνση

https://www.ecai2024.eu/committees/area-chairs

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης ξεκίνησε να εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Μάρτιο του 2011. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου 2011, εργαζόταν ως Ερευνητής (Research Fellow) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (Μεγάλης Βρετανίας). Ο Γ.Χ. έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδά), το 2007. Η διατριβή του ήταν υποψήφια για το IFAAMAS Victor Lesser Distinguished Dissertation Award (2007). Στο παρελθόν, ο Γ.Χ. έχει επίσης εργαστεί ως “Μηχανικός Λογισμικού” στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και ως ωρομίσθιος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση:

  • Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Τορόντο Καναδάς, 2007
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1999
  • Πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1997

Ερευνητικά Πεδία: Πολυπρακτορικά Συστήματα, Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων (με έμφαση στη Συνεργατική Θεωρία Παιγνίων / Δημιουργία Συνασπισμών), Μηχανική Μάθηση (με έμφαση στην Ενισχυτική Μάθηση σε περιβάλλοντα πολλών πρακτόρων), Λήψη Αποφάσεων υπό Αβεβαιότητα (Μαρκωβιανές και στοχαστικές διεργασίες, Μπαεσιανή Μάθηση), Τεχνολογίες Πρακτόρων για το Έξυπνο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης

Τομέας: Τομέας Πληροφορικής

Εργαστήριο: Εργαστήριο Προγραµµατισµού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστηµάτων

Μαθήματα: Πολυπρακτορικά Συστήματα (προπτυχιακό,), Τεχνητή Νοημοσύνη, Σχεδίαση και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων.