στη διάρκεια επαφών που είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Β. Λαμπρινό,  με κυβερνητικά στελέχη για τη δημιουργία μαρίνας δίπλα από το Παγκρήτιο Στάδιο
“Δεν χρειάζεται να με πείσετε για την αναγκαιότητα του έργου” είπε στον δήμαρχο Ηρακλείου ο κ. Πιτσιόρλας

Ο δρόμος για τη δημιουργία μαρίνας δίπλα από το Παγκρήτιο Στάδιο ανοίγει με τη συμμετοχή ιδιωτών, δηλαδή με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ), αφού το κόστος της μεγαλεπήβολης παρέμβασης που προσεγγίζει τα 100 εκ. ευρώ δεν είναι δυνατό να καλυφθεί με διαφορετικό τρόπο.

Αυτό ξεκαθαρίστηκε χθες στη διάρκεια επαφών που είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Β. Λαμπρινό,  με κυβερνητικά στελέχη. Το δεύτερο και σημαντικό ζήτημα που αναδείχτηκε μέσα από τις επαφές αυτές είναι ότι, επειδή πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση που ξεπερνά τα 50 στρ., απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την  χωροθέτηση της Μαρίνας.

Ειδικότερα στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στέργιο Πιτσιόρλα, ο κ. Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον  αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πέτρο Ινιωτάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Κουμπενάκη, παρέδωσε ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία για το έργο.

Το θέμα των αδειοδοτήσεων της μαρίνας στο Παγκρήτιο συζητήθηκε με τον κ. Τζιάλλα
Το θέμα των αδειοδοτήσεων της μαρίνας στο Παγκρήτιο συζητήθηκε με τον κ. Τζιάλλα

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε ενθουσιώδης σε σχέση με την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δε χρειάζεται να μας πείσετε για τη δημιουργία του έργου».  Ο υφυπουργός  όχι μόνο είδε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση του Δήμου αλλά  δεσμεύτηκε ότι σύντομα, αφού μελετήσουν τον φάκελο οι συνεργάτες του, θα επανέλθει με παρατηρήσεις που θα διευκολύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα κάνουν την προοπτική της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο ελκυστική επενδυτικά.

Στη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, τέθηκε το κρίσιμο θέμα των αδειοδοτήσεων του έργου. Συγκεκριμένα, όπως τονίσθηκε,  το έργο  για να χωροθετηθεί προϋποθέτει  την υλοποίηση σειράς περιβαλλοντικών και εξειδικευμένων τεχνικών μελετών, ενώ η επικύρωσή του απαιτεί την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η δημιουργία της μαρίνας στον Παγκρήτιο Στάδιο είναι μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα προσπάθεια. Πιστεύουμε ακράδαντα, όμως, ότι αξίζει τον κόπο και για αυτό την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα, κάνοντας ένα – ένα τα απαιτούμενα βήματα, ώστε να θέσουμε τις σωστές βάσεις για την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου και οραματικού έργου.

Είναι σημαντικό ότι τόσο ο κ. Πιτσιόρλας, όσο και ο κ. Τζιάλλας είδαν την πρότασή μας θετικά, μας βοήθησαν με χρήσιμες συμβουλές  και ξεκαθάρισαν ότι  στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα βρίσκονται στο πλευρό μας σε ό,τι χρειαστούμε και στο μέλλον».

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και  Σωκράτης Βαρδάκης, ο μελετητής του έργου κ. Ρομπογιαννάκης και υπηρεσιακά στελέχη των δυο υπουργείων. Μετά το τέλος των συναντήσεων ο βουλευτής κ. Νίκος Ηγουμενίδης με δηλώσεις του τόνισε ότι  «υπό όρους, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου, η οποία καλύπτει αναμφίβολα ένα υπάρχον κενό και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης», ενώ προσέθεσε ότι «η εξέταση όλων των πλευρών του έργου είναι σημαντικό να δένει με όλες τις αντίστοιχες λιμενικές και τουριστικές δομές της Κρήτης».