Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει πλέον η υπόθεση που χειρίστηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Είναι η υπόθεση στην οποία αναφέρθηκε προχθές με πρωτοσέλιδο της η «Π», με αφορμή τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκτός Κρήτης που τελικά οδήγησε, όπως πληροφορούμαστε, στην σύλληψη 24 ατόμων στο πλαίσιο του αυτοφώρου για διάφορα αδικήματα (όπως π.χ όπλα).
Από τα 24 άτομα, έξι είναι οι Κρητικοί (τέσσερις έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους) ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί, κυρίως Ινδοί και Αλβανοί ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 31χρονος Αμερικανός.
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (πήραν μέρος αρκετές δυνάμεις και ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί) διεξήχθη σε θερμοκήπια εντός των οποίων οι υπεύθυνοι είχαν προβεί στην καλλιέργεια χιλιάδων δενδρυλλίων κάνναβης κατόπιν σχετικών αδειών που είχαν λάβει για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης (και όχι φαρμακευτικής, όπως είχαμε γράψει εκ παραδρομής).
Η αστυνομική επιχείρηση υπαγορεύθηκε λόγω εμπιστευτικών πληροφοριών που είχαν φθάσει στη διάθεση των Αρχών, τις οποίες δούλεψαν με μεθοδικότητα και μυστικότητα. Οι πληροφορίες αυτές υποστήριζαν ότι η βιομηχανική κάνναβη ίσως ήταν «βιτρίνα» για την καλλιέργεια και παράνομης ινδικής κάνναβης.
Ως εκ τούτου, αστυνομικοί έπρεπε να διερευνήσουν τις πληροφορίες αυτές, να παρακολουθήσουν κινήσεις, να ελέγξουν πρόσωπα και καταστάσεις, να επέμβουν επιχειρησιακά και να στείλουν φυσικά για ανάλυση τα δείγματα τόσο στο Γενικό Χημείο του Κράτους όσο και στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.
Για το λόγο αυτό, εκτιμάται, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ, αν και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη καθώς αναμένονται οι απαντήσεις από τις αρμόδιες πιστοποιημένες υπηρεσίες. Από αυτές τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί η ποινική αντιμετώπιση των ελεγχόμενων. Είναι το πιο κρίσιμο και κομβικό σημείο της υπόθεσης. Από τις απαντήσεις αυτές, όπως άπαντες μπορούν να αντιληφθούν, διακυβεύονται πολλά και κυρίως η ποινική οντότητα της ίδιας της υπόθεσης.