«Μαγνήτισε» τα βλέμματα το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έδωσε δυναμικό «παρών» στο 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Στο πλαίσιο του Forum, παραγωγοί από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής, προωθώντας τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

Το περίπτερο του Δήμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών και επαγγελματιών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ευαγγελία Αγγελάκη, υποδέχτηκαν στο περίπτερο του Δήμου επισκέπτες, παραγωγούς και επίσημους φορείς όπως τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές Λευτέρη Αυγενάκη, Μάξιμο Σενετάκη και Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους, τουριστικούς και άλλους εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι μέσα από έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, ήρθαν σε επαφή με τις ιδιαίτερες γεύσεις και την αυθεντικότητα των προϊόντων του Δήμου, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις μοναδικές τουριστικές δυνατότητες της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των τοπικών παραγωγών και των επιχειρήσεων του τόπου μας, μέσα από ένα Φόρουμ που αποτελεί θεσμό και δίνει ώθηση στην απευθείας συνεργασία των ξενοδοχείων με τους παραγωγούς, προωθώντας τη γνήσια κρητική διατροφή και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ποιοτικά προϊόντα και αξιόλογους παραγωγούς. Ως εκ τούτου, η στήριξη της τοπικής παραγωγής και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, αποτελεί βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. Το Παγκρήτιο Forum αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τους παραγωγούς του Δήμου μας να έρθουν σε άμεση επαφή με την τουριστική αγορά, ενισχύοντας την προώθηση των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία. Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη διοργάνωση και όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχία της συμμετοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που επιμελήθηκαν τη συμμετοχή μας στο Φόρουμ και τους παραγωγούς, που με τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας, κέρδισαν για μία ακόμη χρονιά τις εντυπώσεις».