Ερωτήματα για τον χαμό της 27χρονης Κορίνας που έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο

Αμφισβητεί την εκδοχή του 40χρονου οδηγού του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και η κόρη της και το οποίο έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο, τα ξημερώματα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 27χρονη Κορίνα, μετά από ώρες εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, η μητέρα της.

Η μητέρα της Κορίνας, μιλώντας στο Corfutvnews, είπε ότι «μόνο αυτός και η Κορίνα ξέρουν τι έγινε εκεί» και ότι «ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτός δεν έφυγε κάτω μαζί με το αμάξι».

«Είμαστε κομμάτια όλοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Το έμαθα από μία φίλη της που με πήρε τηλέφωνο και μετά με πήρε και η αστυνομία. Από την πλευρά της αστυνομίας γίνεται έρευνα. Το παιδί με το οποίο ήταν μαζί και εγώ μίλησα μαζί του την Κυριακή το βράδυ που ήταν στο νοσοκομείο στα Χανιά λέει ότι έφτασαν μαζί μέχρι το τέλος του γκρεμού, αλλά αυτός έχει μόνο δύο γρατζουνιές.

Το παιδί μου έσπασε πλευρά, διαλύθηκε όλη», είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Μέσα στο αμάξι ήταν και οι δύο και πήγαν όπως είπε να βάλουν μπροστά τη μηχανή για να ανάψουν το καλοριφέρ επειδή κρύωναν και έφυγε το αμάξι. Αυτός λέει ότι έφτασε κάτω μαζί με την Κορίνα. Αυτός λέει ότι μετά σκαρφάλωσε πάνω επειδή δεν είχε σήμα για να μπορέσει να ειδοποιήσει για βοήθεια. Η Κορίνα κατέληξε γιατί άργησαν πολύ να φτάσουν στο σημείο.

Επειδή δεν υπήρχε ελικόπτερο στα Χανιά και έφεραν από Αθήνα… Εάν έπεφτε μαζί με την Κορίνα στον γκρεμό έπρεπε να ήταν πολύ χτυπημένος. Και πώς μπόρεσε και ανέβηκε όλο τον γκρεμό για να βρει σήμα και να φέρει βοήθεια; Δεν ξέρω. Για αυτό γίνεται έρευνα. Σενάρια υπάρχουν πολλά, αλλά τι να λέμε τώρα, θα μιλήσουν οι ειδικοί… Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτός δεν έφυγε κάτω μαζί με το αμάξι».

«Αν είχαν πάει για βοήθεια πιο νωρίς το παιδί μου θα ήταν ζωντανό. Μόνο αυτός και η Κορίνα ξέρουν τι έγινε εκεί» τόνισε.

Ο 40χρονος

Ο φίλος της άτυχης κοπέλας μίλησε στον ΑΝΤ1 από το νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται, τόνισε ότι δεν έχει λόγια. «Φαντάζομαι μόνο τους γονείς της πώς θα είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τις στιγμές που προηγήθηκαν του τροχαίου, ο ίδιος είπε: «Ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας, για κάποιο λόγο λύθηκε το χειρόφρενο, κυλήσαμε 80 μέτρα». Όταν τελικά το αυτοκίνητο σταμάτησε, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ότι η στιγμή αυτή του φάνηκε ατέλειωτη, ανέφερε ότι «άκουγα κάτι σαν να τρέχει» και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει από το όχημα την κοπέλα.

«Βογκούσε, πονούσε το πόδι της, της έβαλα μια κουβέρτα που ήταν στο αμάξι, βρήκα και το κινητό μου, ήταν 5 και κάτι. Εκεί δεν έπιανε ούτε το 112, τίποτα, και πήγα να πάω πάνω για να πιάσω σήμα», συνέχισε, εξηγώντας πώς ανέβηκε ξυπόλητος και με σπασμένα πλευρά για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.

Η Κορίνα όμως, είπε «είχε τις αισθήσεις της, μου μιλούσε».

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», είπε, συμπληρώνοντας πως αφού εκείνος ανέβηκε στο δρόμο, ένας φίλος τους κατέβηκε για να της κρατά παρέα.

Ο συνοδηγός κάλεσε το 166 στις 5:52. «Είπα ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή, έδωσα το στίγμα», ανέφερε και αμέσως μετά κάλεσε τον γιατρό, που όπως λέει έφτασε στο σημείο σε 10-12 λεπτά. Όμως, όπως σημείωσε «ο γιατρός είναι γιατρός όχι αναρριχητής», υπογραμμίζοντας πόσο δύσκολο ήταν να κατέβει ο γιατρός στην 28χρονη.

«Στη μνήμη της Κορίνας, να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα», είπε απευθύνοντας οργισμένη έκκληση για προμήθεια σύγχρονων ελικοπτέρων

Η εκδοχή του ιατροδικαστή

Πάντως, απαντώντας στις μαρτυρίες των κατοίκων περί καθυστέρησης στη διάσωση της κοπέλας που πιθανόν να οδήγησε τον θάνατό της, ενώ ήταν ζωντανή επί ώρες, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης είπε πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα». επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Ο ίδιος πάντως μπορεί να δικαιολογήσει τις μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει η άτυχη φοιτήτρια αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως “σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές.

Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες». Σε ό,τι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.