Ο κοσμήτορας καθηγητής, Γιώργος Κοχιαδάκης, είπε στην “Π” ότι θεωρεί και τα δύο θέματα πολύ σοβαρά
Ο κοσμήτορας

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ,συγκαλεί σήμερα    ο κοσμήτορας Γιώργος Κοχιαδάκης ,με  δύο θέματα που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στην ιατρική κοινότητα  και αφορούν στην Αναισθησιολογική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Το πρώτο σχετίζεται με την γνωστή απόφαση του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια τριών νοσούντων με κοροναϊό αναισθησιολόγων ο οποίος τους υπέβαλε σε rapid test «με εντολή του διοικητή» όπως τους είπε.

Το δεύτερο-σχετικό δημοσίευμα έχει κάνει η «Π» – αφορά στην αιφνιδιαστική  «καρατόμηση» του μέχρι πριν λίγες ημέρες διευθυντή του ΤΕΠ αναπλ.καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής Γιώργου Νότα και την τοποθέτηση στην θέση του, του διευθυντή ΕΣΥ, χειρούργου Νικόλαου Σμπυράκη.

Μια απόφαση που σύμφωνα με τον κ. Νότα  που έστειλε εξώδικο στον κ.Χαλκιαδάκη, είναι «απολύτως παράνομη».

«Θεωρούμε και τα δυο θέματα πολύ σοβαρά γιατί αφορούν και στην λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Οι πρακτικές που ακολουθούνται  και με τον τρόπο που εφαρμόζονται, προσβάλλουν την προσωπικότητα των γιατρών» δήλωσε στην «Π» ο κ. Κοχιαδάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ εδώ και 2 χρόνια υπάρχει πρόταση και σχετική απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου για την δημιουργία Πανεπιστημιακής κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, την «κρατάει στο συρτάρι».

Ο κοσμήτορας τόνισε ότι μετά το πέρας της έκτακτης συνέλευσης, θα εκδοθεί ανακοίνωση με τις αποφάσεις της.

Σε επιστολή προς τα μέλη ΔΕΠ μαζί με την πρόσκληση για την έκτακτη συνέλευση αναφέρει:

«Το  2023 θα πρέπει να είναι έτος ανασυγκρότησης και επαναφοράς στην κανονικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας μετά τα χρόνια της πανδημίας.

Τα προηγούμενα χρόνια ιατροί αλλά και νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό έγιναν μαχητές με αυταπάρνηση και ήρωες στον πόλεμο με τον κοροναϊό.

Είμαι υπερήφανος για τα μέλη ΔΕΠ της σχολής μας, αλλά και το σύνολο των ιατρών του ΠαΓΝΗ για τον αγώνα  που έδωσαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες με μειωμένες απολαβές, χωρίς ρεπό και μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου για την τελική νίκη.

Η ανασυγκρότηση του  Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να βασίζεται στην αύξηση των αποδοχών, σε προσλήψεις νέων ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Κάθε προσπάθεια εντατικοποίησης της δουλειάς, των ήδη υπηρετούντων μελών ΔΕΠ και ιατρών με σκοπό την αύξηση παραγωγικότητας είναι ουτοπία και προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τα πρόσφατα γεγονότα με την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της προσπάθειας υποβάθμισης της προσωπικότητας των αναισθησιολόγων  του  ΠαΓΝΗ είναι κατακριτέα και πρέπει να αποφεύγονται.

Οι ήρωες του χθες εξακολουθούν να είναι ήρωες και θα είναι και στο μέλλον».