Καθηγητής μαθηματικών από τη Σητεία κατηγορείται για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων

Εισήχθη σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2025, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Καθηγητή Μαθηματικών από τη Σητεία, ο οποίος δυνάμει αμετακλήτου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λασιθίου, κατηγορείται για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, με παθόντες που δεν συμπλήρωσαν το 14ο έτος της ηλικίας τους και άλλους που συμπλήρωσαν αυτό, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης από εκπαιδευτικό/ πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα στον ανήλικο, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κα της παρουσίασης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, η οποία και τελικώς ανεβλήθη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, καθώς ο τελευταίος ήταν ασθενής.

Ωστόσο, όλες οι παθούσες, οι οποίες είναι παράλληλα και μάρτυρες κατηγορίας, ήταν παρούσες και προέβησαν σε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του τέως καθηγητή τους, ενώ το Δικαστήριο απεφάνθη να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί σε βάρος του κατηγορουμένου με σχετική διάταξη της αρμοδίου Ανακρίτριας Λασιθίου.

Ως εκ τούτου αναμένεται ο επαναπροσδιορισμός της νέας δικασίμου από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, όπως αναφέρει η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη.

πηγή: anatolh.com