Πληροφορίες για την αναχώρηση της 17χρονης έχει η ΕΛ.ΑΣ. Έχει ζητηθεί ενημέρωση από τις αεροπορικές εταιρείες
Πληροφορίες για την αναχώρηση της 17χρονης έχει η ΕΛ.ΑΣ. Έχει ζητηθεί ενημέρωση από τις αεροπορικές εταιρείες

Ενδείξεις για τη χώρα στην οποία ταξίδεψε η Ιρανή αθλήτρια φεύγοντας από το Ηράκλειο έχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, οι οποίοι περιμένουν όμως να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι ενδείξεις αυτές τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Α.Τ. Χερσονήσου έχει υποβάλει αίτημα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες για να ερευνηθεί εάν έφυγε αεροπορικώς από την Κρήτη και η ενημέρωση που υπάρχει αναφέρει ότι άμεσα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι απαντήσεις των εταιρειών αυτών προς τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Από πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, εκτιμάται ότι η 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλι έφυγε με προορισμό χώρα της δυτικής Ευρώπης, ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί εγγράφως από τις αεροπορικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή αθλήτρια βρισκόταν πριν λίγες ημέρες  στην Ελλάδα και την Κρήτη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών και σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από το Ιράν τα… ίχνη της ξαφνικά χάθηκαν την τελευταία ημέρα των αγώνων.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Ιράν ανέφεραν ότι η Τζαμάλι  έφυγε από το σημείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της χώρας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, την ώρα που συναθλήτριά της έδινε αγώνα.

Όπως εικάζεται σε δημοσιεύματα του Ιράν, η Τζαμάλι βρήκε ευκαιρία για να διαφύγει καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της. Η αθλήτρια δεν έχει δώσει σημεία ζωής ούτε έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός Sengen.

Την ίδια στιγμή, στα social media φίλων της υπάρχουν αναφορές για δυσαρέσκεια της νεαρής αθλήτριας, «καταπιεστική μεταχείριση» από την ομοσπονδία της, αλλά και οργή από τις χαμηλές αποδοχές της. Εκπρόσωπος της ομάδας της, ωστόσο, τόνισε πως το πιθανότερο είναι να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση για πολιτικούς λόγους.

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε Μέσα του Ιράν, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο πρόσφατο παρελθόν, μία παίκτρια του χάντμπολ, δύο ποδοσφαιρίστριες και μία αθλήτρια της κωπηλασίας, είχαν πράξει το ίδιο, καθώς δεν ήθελαν να φορούν την χιτζάμπ όπως τους επέβαλε το καθεστώς. Την τελευταία 3ετία πάνω από 20 αθλητές της χώρας προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση.