Ηράκλειο: Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα ενημερωθούν για τη νόσο Alzheimer και την άνοια

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τα στελέχη της Εταιρείας Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», κυρίες Κουντή Φωτεινή και Βαβούλη Στέλλα και ανακοινώνει την έναρξη ενός κύκλου παρουσιάσεων στα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης σχετικά με τη νόσο Alzheimer και την άνοια.

H νόσος Alzheimer είναι η συχνότερη μορφή άνοιας παγκοσμίως. Πρόκειται για νευροεκφυλιστική νόσο από την οποία προσβάλλονται συνήθως άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η Αλληλεγγύη Ηρακλείου Κρήτης – Εταιρεία για τη νόσο Alzheimer και την Υγιή Γήρανση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προτίθεται να ξεκινήσει κύκλο παρουσιάσεων στους μαθητές της Ε’  και της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου με 3 βασικούς στόχους:

α) Την ενημέρωση των μαθητών για την ασθένεια που αποτελεί σύγχρονη μάστιγα και εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.

β) Την αναγνώριση των ατόμων που υποφέρουν από την αρρώστια στον οικογενειακό κύκλο και την σωστή αντιμετώπισή τους.

γ) Την εκπαίδευση των παιδιών στη σημασία της πρόληψης και την μύηση στον τρόπο ζωής που επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου στο μέλλον.

Οι παρουσιάσεις θα έχουν διάρκεια μισή ώρα, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και θα είναι διαδραστικές ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών στο μέγιστο βαθμό. Μετα το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθεί διάλογος των ειδικών ομιλητών με τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Γραμματεία: 6986676845 (κ. Κουντή)

e-mail: [email protected]

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης, δήλωσε:

“Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη νόσο Alzheimer είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που χτίζει γέφυρες κατανόησης ανάμεσα στις γενιές. Μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις, ελπίζουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ευαισθησία τις προκλήσεις που φέρνει η ασθένεια στους συνανθρώπους μας.”