η Λότζια

Σε πανηγυρικό κλίμα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που σηματοδοτεί ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στον Δήμο Ηρακλείου μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο «Κλεισθένης» και οι συνεργασίες που επιβάλλει έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς έχουν ήδη διαμορφωθεί οι πρώτες συμμαχίες- πολιτικές συμπράξεις και μένει να φανεί μέχρι πού μπορούν να φτάσουν ως τις 8 Σεπτέμβρη οπότε θα πρέπει να συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των νέων οργάνων. Αφού τις προηγούμενες μέρες σφραγίστηκε η πολιτική συνεργασία της δημοτικής

Β. Λαμπρινός
Ο δήμαρχος Ηρακλείου

Αρχής με την παράταξη του Γ. Σισαμάκη, τόσο ο Β. Λαμπρινός όσο και στελέχη της παράταξής του δέχονται καταιγιστική  επίθεση φιλίας από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία έχει δείξει σε όλους τους τόνους διάθεση να συμμετέχει στην πολιτική διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου. Μάλιστα είναι τόσο ενδοτικό το πλαίσιο συνεργασίας από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως περιγράφεται, σαν να μην υπήρξε ποτέ η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε στην τελευταία εκλογική αντιπαράθεση των δύο μονομάχων. Η παράταξη του Γ. Κουράκη δείχνει με τρόπο αφοπλιστικό τη διάθεση προσφοράς της και τη σφοδρή επιθυμία της να συμμετέχει στο νέο δημοτικό σχήμα, γεγονός που μονοπωλεί τις συζητήσεις στη Λότζια, όπου έχει αναχθεί ως το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών.

 Γ. Κουράκης

Αυτό που έχει καταγραφεί με τρόπο καθαρό είναι ότι τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολιτικής κριτικής στη δημοτική Αρχή, αλλά θέλουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου. Το πολιτικό παρασκήνιο φουντώνει τόσο από τα όσα μεταφέρονται από τη μια πλευρά στην άλλη όσο και από όσα συζητούνται σε κατά μόνας συναντήσεις και επαφές που γίνονται.

Η πλευρά του Β. Λαμπρινού βρίσκεται σε ένα κρίσιμο πολιτικό δίλημμα το οποίο θα κληθεί και επισήμως να απαντήσει τις επόμενες μέρες γνωρίζοντας καλά ποια είναι η δυναμική των αποφάσεών της, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν είτε έτσι είτε αλλιώς την πραγματικότητα στον Δήμο

 Γ. Σισαμάκης
Ο Γ. Σισαμάκης

Ηρακλείου. Βεβαίως οι όποιες αποφάσεις θα έχουν χαρακτήρα συλλογικό, γεγονός που έχει τη δική του βαρύτητα σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, διότι το κλίμα που σήμερα επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής Αρχής μόνο ενθαρρυντικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας με τη μείζονα αντιπολίτευση. «Το επιχειρούμενο «πολιτικό προξενιό» πώς μπορεί να πετύχει με αυτούς που μας χαρακτήριζαν τη χειρότερη δημοτική Αρχή όλων των χρόνων και μας «στόλιζαν» με τα χειρότερα λόγια» σχολιάζουν στην «Π» στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Από την άλλη πλευρά όμως, της μείζονος αντιπολίτευσης, το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η πολιτική αυτή σύμπραξη είναι μια κίνηση ορόσημο για τον Δήμο Ηρακλείου, εάν μπορέσει να ενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις προς όφελος της πόλης.