Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη

Κατά τη διάρκεια αυτής της βδομάδας 6 σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,  θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θα προβάλλεται ο τουρισμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.

Μέσα απ’ αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία  για το παραπάνω κοινό ώστε να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να απολαύσει την κρητική διατροφική κληρονομιά καθώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία και να καταστεί αυτόματα πρεσβευτής του  του οράματος της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.