Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Μία ξεχωριστή δράση που πραγματοποιείται με την πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία, στα πλαίσια του έργου «Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026’», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και με τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρητικής γαστρονομίας, 6 μάγειρες, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,  θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε.

Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θα προβάλλεται ο τουρισμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.

Μέσα απ’ αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία  για τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού να γνωρίσουν και να απολαύσουν την κρητική διατροφική κληρονομιά καθώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία.  

Στόχος να αναδειχθεί το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.