«Μέγα λάθος» χαρακτήρισαν πολλά στελέχη του Ηρακλείου τη συνεργασία του Ποταμιού με το ΚΙΝΑΛ στη χθεσινή συνάντηση που οργανώθηκε παρόντος του κ.Θεοδωράκη.
“Θα κάνω την αυτοκριτική μου στο συνέδριο. Το Ποτάμι έχασε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της δύναμής του και λόγω του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι φιλελεύθεροι ψηφοφόροι δηλαδή, οι οποίοι είναι ήδη απογοητευμένοι με τη ΝΔ. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την φυγή βουλευτών μας. Η μισή κοινοβουλευτική μας ομάδα έφυγε. Όσοι έφυγαν είχαν αδυναμία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο τρίτος έχει να κάνει με όσα έγιναν με το Κίνημα Αλλαγής” απάντησε στις επικρίσεις ο Στ.Θεοδωράκης.
«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να συναντήσουμε ξανά παλιούς και νέους φίλους. Να τους πούμε ότι το Ποτάμι είναι εδώ, είναι παρόν, θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές. Και ότι είναι καλό να σκέφτονται ότι υπάρχουν δυνάμεις ειλικρίνειας και όχι μόνο υποκριτές πολιτικοί που τους ξεγελούν στιγμιαία και μετά τα πράγματα δεν γίνονται”, δήλωσε χθες από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όπως είπε, στο συνέδριο του Ποταμιού του Νοεμβρίου, θα συμμετέχει το 60% μελών του κόμματος, 20% νέες εγγραφές και 20% δυνάμεις που προσχωρούν στο κόμμα.
Και πρόσθεσε: “Προσπαθούμε να φέρουμε νέο νερό στο Ποτάμι. Και από την άποψη στελεχών και από την άποψη ιδεών”.
Εκτίμησε δε ότι θα πάμε σε εκλογές το Μάιο, χωρίς να αποκλείσει αυτές να γίνουν εν τέλει τους τελευταίους μήνες του 2019
“Πολλοί δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Αυτοί δεν έχουν εξάρτηση από κανένα. Υπερεκπροσωπούμαστε σε αυτή την δεξαμενή και ποντάρουμε σε αυτή. Μας χαρίζει ένα προβάδισμα”.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι ποντάρει στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι όπως είπε βγάζουν το Ποτάμι τρίτη δύναμη.
“Τα ΜΜΕ έχουν επιλέξει στην πλειοψηφία τους στρατόπεδο. Άλλα είναι με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι με τη ΝΔ. Εμείς επιλέξαμε ένα αυτόνομο λόγο. Κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια”, τόνισε με νόημα.
Για το με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαζόταν το Ποτάμι μετά τις εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης είπε:
“Όλα τα στελέχη μας συμφωνούν οτι πρέπει το Ποτάμι πρέπει να είναι αυτόνομο στην εκλογική μάχη του 2019. Και επίσης όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε μια διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας”.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, “αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα συμμετοχή μας στα υπουργεία. Σημαίνει όμως ότι το Ποτάμι πρέπει να είναι δυνατό, να πει τις απόψεις του και αυτές οι απόψεις να συμφωνηθούν με τον νικητή των εκλογών ότι θα περιληφθούν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Άρα η σκέψη μας είναι πολύ απλή: Δυνατό Ποτάμι, συγκεκριμένες λύσεις και συζήτηση πώς αυτές οι λύσεις θα είναι κυβερνητική πολιτική την επόμενη των εκλογών”.
Σε ερώτηση για το “διαζύγιο” κι όσα έγιναν με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως “με πληγώνει αυτή η συζήτηση”, υπερασπιζόμενος την επιλογή του “να κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Έπρεπε να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις μη συντηρητικές και μη λαϊκίστικες δυνάμεις”.
Ωστόσο άφησε αιχμές για το γεγονός οτι “κάποιοι άλλοι έχουν κάποιες άλλες ατζέντες”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τους αρέσουν τα εικονίσματα του παρελθόντος”, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει: “Εγώ δεν είμαι του παρελθόντος, είμαι του μέλλοντος. Και αντί να γκρινιάζω και να συγκρούομαι κάθε μέρα μαζί τους, προτίμησα έντιμα και καθαρά να πω ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε”.