Εξιχνιάστηκε η φωτιά στον Καλαμίτσι Αμυγδάλου

Στην εξιχνίαση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Καλαμίτσι Αμυγδάλου στον Αποκόρωνα προχώρησε το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας haniotika-nea.gr, οι έρευνες οδήγησαν σε χωράφι κατοίκου Γεωργιούπολης που έκαιγε κλαδιά με την ευθύνη να αναλαμβάνει συγγενικό του πρόσωπο.

Η σχετική δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί και αφορά πυρκαγιά από αμέλεια.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500€ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Χανιών, σε ημεδαπό, ο οποίος όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Π.Υ. «δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα πυρασφάλειας, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Κοντόπουλα Χανίων»