Τις νέες πτέρυγες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, που είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του ΕΣΠΑ επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΕΣΠΑ, τον Karsten Rusmussen, προϊστάμενο της Μονάδας Ελλάδας-Κύπρος της Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής Πολιτικής, την Έλενα Μπανάβας, υπεύθυνη για το πρόγραμμα Κρήτης, και τη Μαρία Κασσωτάκη, δ/ντρια της Διαχειριστικής Αρχής.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.
Στο νέο κτήριο του νοσοκομείου έγινε υποδοχή και ενημέρωση για το σύγχρονο έργο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, από τον δ/τη του Νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη, την δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Χρυσούλα Πουλινάκη,τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος Στάθη Γρυπάκη, παρόντων του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριου Παπαβασιλείου και της δ/ντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρίας Σπινθούρη.
Ο κ. Παπαβασιλείου, ο κ. Τερζάκης και τα παριστάμενα στελέχη του νοσοκομείου εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη όπως και τις ευχαριστίες τους για την υλοποίηση του σημαντικού έργου το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με κατασκευαστικό κόστος 6.700.000 ευρώ συν τον εξοπλισμό 1.500.000 ευρώ.
Οι νέες σύγχρονες πτέρυγες, όπως αναφέρθηκε στεγάζουν σήμερα την Α και Β’ Παθολογική, Ογκολογική, Αιματολογική, υπηρεσίες και Διοίκηση, νεκροτομείο και αποθήκες. Αριθμεί το κτήριο 83 κλίνες, είναι σε 4 επίπεδα και έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση Β+ .
Παράδειγμα προς μίμηση στη διαχείριση του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κρήτης
Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της 6ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη, η Περιφέρεια απέσπασε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του ΕΣΠΑ, αφού όπως είπαν αποτελεί πρότυπο σε σχέση με τη διαχείριση του προγράμματος. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια εισέπραξε ο περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης και η επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής κ. Μ. Κασωτάκη.
Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε ότι το πρόγραμμα εκπληρώθηκε προς όφελος του κρητικού λαού και παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας και των καταιγιστικών γεγονότων που ακολούθησαν (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση) άλλαξε κατεύθυνση σε ποσοστό 40%.
Ωστόσο ακόμα και μέσα από αυτό το νέο πλαίσιο διαφοροποίησης εκπλήρωσε τους στόχους τους και ανταποκρίθηκε στο πλάνο της επίδοσης που είχε χαραχθεί. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι σημαντικό στη νέα προγραμματική περίοδο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις και υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας η οποία θα πρέπει να κατασταλεί.