Το σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 11πμ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Δύο χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο αγώνας συνεχίζεται! Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους, διεκδικώντας δικαιοσύνη και απαιτώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών και της υποχρηματοδότησης που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Δεν θα επιτρέψουμε τα νοσοκομεία, οι μεταφορές και οι υπόλοιπες κρίσιμες υποδομές να γίνουν «νέα Τέμπη». Η κραυγή των θυμάτων της τραγωδίας δεν θα σιγήσει, γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ούτε στις μεταφορές, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στις ζωές μας.
Απαιτούμε:
• Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.
• Να σταματήσει η πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης που υποβαθμίζει κρίσιμες δημόσιες υποδομές.
• Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, δημόσιες μεταφορές και υποδομές.
• Να διασφαλιστεί η ασφάλεια στις μεταφορές, ώστε να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, φοιτητή, μαθητή, αυτοαπασχολούμενο, κάθε πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία και τις κινητοποιήσεις. Στηρίζουμε τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και ενώνουμε τις φωνές μας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Όλοι στην πλατεία Ελευθερίας στις 28/2 στις 11:00 π.μ.!
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Όλοι για έναν και ένας για όλους!