Το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ – Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου Κρήτης έλαβε μέρος στον 10ο Κρητικό Διαγωνισμό Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών Κρήτης το Σάββατο 24 Μαρτίου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο).
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο έτη με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Επιμελητηρίων Κρήτης.
Αποτελεί ένα ευρύτερο πολιτιστικό γεγονός, καθώς υπάρχει συμμετοχή από επαγγελματίες μάγειρες και μαθητές σχολών μαγειρικής, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του διαγωνισμού περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις που καθιστούν ενδιαφέρουσα την παρακολούθησή τους από το κοινό.
Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.
Το πιάτο που παρασκευάστηκε (Σουπιές κοκκινιστές με χόντρο λαχανικών) από τις μαθήτριες μας, είχε ως βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο την παραδοσιακή κρητική κουζίνα.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις επιβλέπουσες καθηγήτριες: Τσαγκαράκη Δέσποινα για την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή της και Φλουράκη Μαριάννα για τη βοήθεια και συμπαράσταση της κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού», αναφέρουν οι μαθητές του τμήματος.