Τις αντίξοες συνθήκες στον τομέα του πρωτογενούς τομέα φέρνει στη Βουλή, ξανά, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως αναφέρει η βουλευτής, απευθυνόμενη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι κτηνίατροι “καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να προστατεύσουν το σύνολο του ζωικού κεφαλαίου της χώρας”, ωστόσο η υποστελέχωση αποτελεί καίριο ζήτημα, ενώ “στην Περιφέρεια Κρήτης η κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων κτηνιάτρων βρίσκεται στο ελάχιστο ποσοστό 21%”.
Η βουλευτής, επισυνάπτοντας επιστολή του παραρτήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητά από τον Υπουργό άμεσες προσλήψεις “ώστε να μη δυσχερανθεί περαιτέρω το δύσκολο έργο των κτηνιάτρων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας”.