Έφερε 122.000 σφαίρες καλάσνικοφ στην Κρήτη για να… παίζει με τους φίλους του, έτσι για την τρέλα τους!Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον των αρμόδιων Αρχών του Ρεθύμνου ο 59χρονος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων από την Αλβανία στην Κρήτη.
Για ποια εμπορία μιλάτε; Για ποιο κέρδος; Στο όνομα της σκοποβολής και μόνο μπήκε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Του άρεσε να μαζεύονται με δέκα φίλους και να ανεβαίνουν στα βουνά για να ρίχνουν. Αυτοί ήταν οι ισχυρισμοί που προέβαλε κατά βάση θέλοντας να… αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει. Αφήστε που και τα φυσίγγια δεν ήταν πρώτο πράμα.
Και όλα αυτά σε μία Κρήτη που η οπλοκατοχή και οπλοχρησία αποτελεί ανοιχτή «πληγή», σε μία Κρήτη στην οποία άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους από μπαλοθιές, σε ένα νησί που πληθαίνουν οι φωνές κατακραυγής αυτού του φαινομένου.
Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ο 59χρονος Κρητικός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις δικαστικές Αρχές Ρεθύμνου. Οι άλλοι τρεις Κρητικοί, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, μεταξύ των οποίων και ο 54χρονος οδηγός του φορτηγού εντός του οποίου βρέθηκε το παράνομο φορτίο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απολογία του 54χρονου έγινε σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο, με τον ίδιο να επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τα όσα τού αποδίδονται και ότι δεν είχε γνώση του φορτίου αν και κατά την ΕΛΑΣ ο ρόλος του στην υπόθεση είναι ξεκάθαρος και τεκμηριωμένος.
Για τον 59χρονο, ο οποίος φέρεται ως το «κεφάλι» της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν άφησαν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ εμφανίζεται να είχε απευθείας επαφές με Αλβανούς εμπόρους όπλων και φυσιγγίων και μάλιστα είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στην Αλβανία για τη διευθέτηση των διαδικασιών παραλαβής των φορτίων και μεταφοράς τους στην Κρήτη.
Ο ίδιος, κατά την Αστυνομία, επαναδραστηριοποιήθηκε στην εμπορία όπλων και σφαιρών τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μία παύση περίπου οχτώ μηνών, στην οποία υποχρεώθηκε για λόγους ασφαλείας αφού ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, κατεβάζει… ρολά υπό τον φόβο σύλληψής του και δεν παραλαμβάνει φορτίο, το οποίο είχε κανονίσει να πάρει τις προηγούμενες ημέρες οπότε και βρέθηκε επί αλβανικού εδάφους.
Σύμφωνα με στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ο 59χρονος ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις κινήσεις του και κάθε φορά που ταξίδευε στην Αλβανία φρόντιζε να αφήνει το προσωπικό του κινητό στο σπίτι για να μην εντοπίζεται το στίγμα του.
Επιπλέον ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι βρίσκεται εκτός Κρήτης. Στους υπόλοιπους έλεγε ότι ήταν για δουλειές εντός νησιού.
Στα ταξίδια του χρησιμοποιούσε άλλα κινητά. Να σημειωθεί ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες που δραστηριοποιούνταν κατά τη δικογραφία σε περιοχές της βορείου Ελλάδας, ως ενδιάμεσοι σύνδεσμοι του 59χρονου με τους Αλβανούς εμπόρους, πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.