Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται η δημόσια υγεία για τους πολίτες
Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται η δημόσια υγεία για τους πολίτες

Η  δημόσια υγεία έχει πιάσει «πάτο» στην Κρήτη και κανείς δεν ξέρει πότε και αν, θα αλλάξει η κατάσταση.

Πολλές κλινικές έχουν πληρότητα 100% και οι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν απομείνει προσπαθούν να βγάλουν τις εφημερίες και να ανταποκριθούν στα “εντέλλεσθε” μετακινούμενοι απο το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Το αδιαχώρητο υπάρχει αυτή την περίοδο στις Παθολογικές και Πνευμονολογικές Κλινικές λόγω της έξαρσης των πάσης φύσεων ιώσεων και η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη στις Παθολογικές κλινικές του Βενιζελείου, καθώς οι γιατροί υποχρεώνονται να κάνουν εφημερίες και σε άλλα νοσοκομεία εκτός Ηρακλείου, ενώ είναι υπεύθυνοι και για την λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων όπως είναι το ηπατολογικό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η κλινική.

Έτσι φθάνουμε στο σημείο σε μια κλινική με 25-30 ασθενείς να εφημερεύει ένας μόνο ειδικευμένος γιατρός, μαζί με ειδικευόμενους.

«Πόσο θα συνεχιστεί αυτό», διερωτώνται οι υγειονομικοί που εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο τα νοσοκομεία, για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα.

Εκεί που μπορούν να έχουν υπηρεσίες υγείας, όσοι έχουν να τις πληρώσουν.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μήνες για ένα ιατρικό ραντεβού.

Όπως έγραψε η «Π», τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στο Βενιζέλειο, όχι ένα, όχι δύο, αλλά πάνω απο 35 ιατρεία, δεν έχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Εν’ αναμονή των αποτελεσμάτων της προκήρυξης για τις προσλήψεις 39 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία του νησιού, περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει και με το σοβαρότατο θέμα της λειτουργείας των τακτικών χειρουργείων του Βενιζελείου που μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μπορούν να κάνουν προγραμματισμένες επεμβάσεις  τότε που λήγει η συνεργασία με τους ιδιώτες αναισθησιολόγους του Ηρακλείου.

Απο εκεί και πέρα, το τοπίο είναι θολό και οι αρμόδιοι θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν.