Συνωστισμός και χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Να πληρώσει  για ό,τι του αναλογεί ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  ο 56χρονος κρεοπώλης, Γιώργος Κοκολογιάννης. Η απολογία του διήρκησε περισσότερο από μία ώρα με τον βασικό κατηγορούμενο του διπλού μακελειού να ξεσπά πολλές φορές σε λυγμούς, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων.

«Άσε το θέατρο φονιά και πες όλη την αλήθεια, κλαις τώρα φονιά, πάψε γιατί δεν μπορούμε να σε γροικούμε» διαμαρτυρήθηκαν, με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο 56χρονος κρεοπώλης εξέφρασε τη στεναχώρια του για τον άδικο χαμό του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαν άριστες σχέσεις. «Ο συγχωρεμένος πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Εγώ ήθελα να χτυπήσω αυτόν που με πυροβολούσε. Όλα έγιναν αστραπιαία.

Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται τόσο γρήγορα. Όλοι είδαν τι έγινε. Αν δεν είχε σκοτωθεί ο συγχωρεμένος ο Σταυρουλάκης, τώρα θα είχα 15 μάρτυρες από την μεριά μου. Εγώ έμαθα για τον θάνατο του Σταυρουλάκη την επόμενη ημέρα» είπε. Για τον Πρίαμο Ξυδάκη είπε ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος σαν όλους τους καλούς ανθρώπους.

Υποστήριξε ότι είχαν παρεξηγηθεί τηλεφωνικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και είχαν βριστεί άσχημα, όμως με την παρέμβαση τρίτου θεώρησε ότι το επεισόδιο είχε λήξει. «Δεν ξέρω ποιος τον «φούντωσε» και ήρθε το βράδυ σαν «άγριο θηρίο». Αυτός που τον πήρε τηλέφωνο πρέπει να πληρωθεί από τον Θεό για τη ζημιά που έκανε σε όλες τις οικογένειες».

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι αν δεν έσκυβε, θα τον είχε σκοτώσει ο Πρίαμος, στον οποίο αποδίδει ότι ξεκίνησε να πυροβολεί εναντίον του. «Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου αυτά που έγιναν. Δεν λέω ότι είμαι άγιος, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Θέλω να δικαστώ δίκαια γι’ αυτό που μου αναλογεί».

Τόσο στον ίδιο όσο και στον αδελφό του, Στέφανο Κοκολογιάννη, από έδρας, κυρίως από τον εισαγγελέα, έγιναν πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το αρνητικό προφίλ που αποδίδεται στην οικογένεια τους, ότι δηλαδή τρομοκρατούν, οπλοφορούν, πυροβολούν και έχουν εμπλακεί και σε άλλα αιματηρά περιστατικά.

 «Εμείς τα μιάσματα και αυτοί του πολιτισμού»

«Εμείς είμαστε τα μιάσματα. Οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι τιτάνες της ευγένειας που μεγάλωσαν με γαλλικά και πιάνο μέχρι και  λίγες ημέρες πριν ήταν συνέχεια μαζί μας» είπε στην απολογία του ο Στ. Κοκολογιάννης, αναφερόμενος μάλιστα σε ένοπλο επεισόδιο που είχε γίνει σε καφετέρια του χωριού με πρωταγωνιστή μάρτυρα κατηγορίας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μετά την προφυλάκισή τους έγιναν ασύλληπτα πράγματα σε βάρος της οικογένειάς του. Υποστήριξε ότι χειραγώγησαν τους μάρτυρες και λεηλάτησαν την περιουσία τους, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό στις μονοκατοικίες τους.

Κατήγγειλε ότι έγιναν βανδαλισμοί ακόμα και στους τάφους συγγενικών τους προσώπων, μέχρι και στο μνήμα του νεκρού βρέφους του. «Αυτά έκαναν οι άνθρωποι του πολιτισμού. Αυτά όμως είναι κανιβαλισμός».

Για τον Πρίαμο Ξυδάκη ανέφερε ότι ήταν πολλοί φίλοι και έκαναν συχνά παρέα, «στράβωσε» όμως μαζί τους λόγω επεισοδίου ανάμεσα στους Κοκολογιάννηδες με τρίτα πρόσωπα. Ο ίδιος επέκρινε τον εαυτό του που ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αδελφό του για την παρεξήγηση με τον Πρίαμο, ωστόσο για το κακό που έγινε «φωτογράφισε» άλλον ως ηθικό αυτουργό. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Γιάννη Ξυδάκη.

Ισχυρίστηκε ότι μόλις αντίκρισε νεκρό τον Πρίαμο, έσπευσε να ενημερώσει τους ηλικιωμένους γονείς του ώστε να προσέχουν και ο ίδιος κατέφυγε σε σπίτι κουμπάρων του, στην περιοχή του Καρτερού.

«Ακούσαμε εδώ ότι τη μία κρατούσα πιστόλι, την άλλη καλάσνικοφ, την άλλη καραμπίνα. Μήπως τα κρατούσα όλα μαζί; Είπαν ότι έβαλα μέχρι και παραλλαγή. Ποιος ήμουν; Ο Ράμπο;».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου όπου με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέως έδρας.