Αποχωρούν τέσσερις αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Τέσσερις αναισθησιολόγοι που κάλυπταν τον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να φύγουν από το νοσοκομείο.

Δυο γιατροί έκαναν αίτηση για τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας αντίστοιχα, επιπλέον ένας αναισθησιολόγος φεύγει άμεσα γιατί έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας, ενώ ο αναισθησιολόγος της ΜΕΘ κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για την προκήρυξη του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Θα μείνει μια γιατρός στη ΜΕΘ η οποία ωστόσο δεν καλύπτει τον χειρουργικό τομέα.

Από τον Απρίλη και μετά, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ γιατροί του νοσοκομείου, εφόσον η 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο που έχουν την ευθύνη δεν αναλάβουν δράση, θα ανασταλεί η λειτουργία όλου του χειρουργικού τομέα, ενώ θα είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση ακόμη και των έκτακτων σοβαρών περιστατικών που θα χρίζουν διασωλήνωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου, είναι πια ορατός ο κίνδυνος να κλείσει και η ΜΕΘ, ενώ θα είναι πρακτικά αδύνατη η λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, Νίκος Μουδατσάκης, δήλωσε «ζητήσαμε από το Υπουργείο έναν αναισθησιολόγο επιμελητή Α’, ωστόσο αυτή η θέση κόπηκε, εάν δεν βρουν άμεσα λύσεις το νοσοκομείο ουσιαστικά κλίνει, μετατρέπεται σε κέντρο υγείας, θα ανασταλεί η λειτουργία των περισσότερων κλινικών». Πρόσφατα η διοίκηση των διασυνδεδεμένων ανέβασε στη Διαύγεια αίτημα για έναν αναισθησιολόγο με τον βαθμό του διευθυντή, ωστόσο ούτε αυτό προχώρησε.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ρωτούν οι γιατροί του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρουν απάντηση, είναι τι άλλαξε και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την επέκταση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αυτή κόπηκε στη συνέχεια και σήμερα οδηγείται στη δραματική συρρίκνωσή του. Επίσης όπως δηλώνουν στελέχη του νοσοκομείου, η 7η ΥΠΕ στην τελευταία προκήρυξη δεν συμπεριέλαβε την απόφαση του Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων που ζητούσε επιμελητές Α’ αντί αναισθησιολόγους με τον βαθμό του διευθυντή διευκολύνοντας τους ουσιαστικά να μετακινηθούν εσωτερικά στα νοσοκομεία Ιεραπετρας και Σητείας.

Φορείς όπως ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Ξενοδόχων, το Εργατικό Κέντρο, η εκκλησία, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, με ψηφίσματα τους ζήτησαν τη στήριξη του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.