Αλλοδαπός κρατούμενος στις φυλακές της Αλικαρνασσού, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης, προχώρησε σε απεργία πείνας τις τελευταίες δέκα ημέρες, διαμαρτυρόμενος για την ποινή που του επιβλήθηκε, την οποία θεωρεί υπερβολική.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε στη φυλακή της Αλικαρνασσού από το σωφρονιστικό κατάστημα των Χανίων, όπου, όπως ανέφερε, είχε ξεκινήσει και εκεί απεργία πείνας για τον ίδιο λόγο.
Ωστόσο, φαίνεται πως αναθεώρησε τη στάση του και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να διακόψει την κινητοποίησή του από αυριο.
Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούσαν στενά την κατάσταση της υγείας του κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει περαιτέρω αντίδραση εκ μέρους του κρατούμενου ή αν θα αναζητήσει άλλους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων του.