τηλεοπτικά γυρίσματα στην Κρήτη με επίκεντρο την κρητική γαστρονομία και παρουσιαστή το Βρετανό Jonathan Phang.

Ολοκληρώθηκαν προ ημερών με επιτυχία τα τηλεοπτικά γυρίσματα στην Κρήτη με επίκεντρο την κρητική γαστρονομία και παρουσιαστή το Βρετανό Jonathan Phang.

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε την πολυμελή ομάδα παραγωγής στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2019-2021», με στόχο την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προώθηση της Κρήτης, ως πόλο υέλξης γαστρονομικού τουρισμού.

Ο δημοφιλής στο βρετανικό κοινό J. Phang  έχει παρουσιάσει μία σειρά από εκπομπές όπως Gourmet Trains για το Travel Channel, Caribbean Cookbook για το Food Network, Market Kitchen για το UKTV Food κ.α. Παράλληλα έχει εκδώσει τρία βιβλία ενώ αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στα National Geographic Traveller, The Daily Telegraph, The Times Weekend, Easy Jet Traveler κ.α.

Στη διάρκεια των πολυήμερων γυρισμάτων έγινε μία συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής και οινικής παράδοσης του νησιού, με έμφαση στις ποικίλες ποιοτικές επιλογές και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Κρήτη. Από την απόλαυση ενός πλούσιου κρητικού πρωινού με καλιτσούνια και αγνόπιτες έως την παρασκευή κρίθινου ντάκου και επτάζυμου ψωμιού.

Αναδείχθηκε η εμπειρία της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας σε αγρόκτημα με βιολογικά προϊόντα, αλλά και σε ορεινό μητάτο με τυροζούλι, αντικρυστό και με συνοδεία λύρας. Στη διάρκεια των τηλεοπτικών γυρισμάτων αποτυπώθηκε στο φακό γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών κρασιού σε αμπελώνα, αλλά και η δοκιμή της ολόφρεσκης ψαριάς σε παραδοσιακό καΐκι, ενώ δεν έλειψαν οι προτάσεις υψηλής γαστρονομίας σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία του νησιού!

Αν και ο γαστρονομικός πλούτος της Κρήτης και οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει είναι δύσκολο να παρουσιαστούν σε μία μόνο εκπομπή, ωστόσο η καταγραφή για την κρητική κουζίνα έδωσε το στίγμα της παράδοσης και της αυθεντικότητας.