Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κατά την συνεδρίαση του στις 18/2/2025, μετά από εισήγηση του Προέδρου συν. Στέλιου Βοργιά αποφάσισε ομόφωνα της συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ για την Παρασκευή 28/2/2025.
Δυο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών ώστε:
• Να λειτουργήσει επιτέλους τις κράτος δικαίου
• Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη ή συμψηφισμός
• Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας όσο ψηλά κι αν κι βρίσκονται
• Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους, για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά.
Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία να μετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.