ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΕ 25 ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1.000 μαθητές από 24 σχολεία της Κρήτης γνώρισαν το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

 

Μαθητές από σχολεία της Κρήτης υποδέχτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών Β’ και Γ’ Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών.

Η υποδοχή έγινε στο κτήριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, τη Δευτέρα 29-1-2024, την Τετάρτη 31-1-2024, την Πέμπτη 1-2-2024 και την Παρασκευή 2-2-2024.

Στις επισκέψεις αυτές συμμετείχαν συνολικά περίπου 1000 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου από 24 σχολεία της Κρήτης. Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε παρουσίαση του τμήματος από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Γιάννη Τζίτζικα, καθώς και επιδείξεις τεχνολογικών επιτευγμάτων από μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και προσωπικό του Τμήματος. Υλικό από τις επισκέψεις έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος:

https://www.csd.uoc.gr/CSD/index.jsp?custom=hmerida2024.

 ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΕ 25 ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1.000 μαθητές από 24 σχολεία της Κρήτης γνώρισαν το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών
Και διαδικτυακές παρουσιάσεις

Επιπλέον, το Τμήμα διοργάνωσε δύο διαδικτυακές παρουσιάσεις ενημέρωσης μαθητών Λυκείου, που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2024 και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον περίπου 500 συμμετεχόντων από 25 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας.

Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών στις παραπάνω εκδηλώσεις καθώς και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Τμήμα και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων.

“Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων καθώς και τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές, τους εθελοντές φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματος καθώς και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση αυτών των δράσεων” αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος.