Η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) αναφέρει ότι έχει σχεδόν επιτύχει τον στόχο της για ανοσοποίηση παιδιών στη Γάζα κατά της πολιομυελίτιδας.
Η UNICEF σε ανάρτησή της στο X, αναφέρει ότι «περισσότερα από 547.200 παιδιά στη Γάζα – το 90% του στόχου μας – έχουν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας σε μόλις τέσσερις ημέρες».
Επίσης στην ανάρτηση η τελευταία κίνηση περιγράφετε ως «σημαντικό επίτευγμα» για τις ομάδες από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και την UNRWA που βοήθησαν να δοθούν αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά σε όλη τη Γάζα.
Η επιδείνωση των συνθηκών υγείας και υγιεινής εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών οδήγησε στην επιστροφή της πολιομυελίτιδας στη Γάζα το 2024, μετά από 25 χρόνια απουσίας, προκαλώντας μια τεράστια προσπάθεια να επαναφέρουν τα ποσοστά εμβολιασμού στα προπολεμικά επίπεδα.