Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Truth, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την δυσαρέσκειά του για το σημερινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο και καλεί τον Πούτιν να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να συμφωνήσει σε ειρήνη.
“Δεν είμαι χαρούμενος με τα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο. Μη απαραίτητα και σε πολύ κακό χρόνο. Βλαδίμηρε ΣΤΑΜΑΤΑ! 5.000 στρατιώτες πεθαίνουν κάθε εβδομάδα. Ας κάνουμε πραγματικότητα την Συμφωνία Ειρήνης!“, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της νύχτας, ρωσική επιδρομή με πυραύλους και drones έπληξε στόχους στο Κίεβο και είχε ως αποτέλεσμα εννιά νεκρούς και πάνω από 70 τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Στον απόηχο αυτής της επίθεσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέκοψε την επίσκεψή του στην Νότια Αφρική προκειμένου να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουκρανία.
Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), έγραψε: «Ακυρώνω μέρος αυτής της επίσκεψης και θα επιστρέψω στην Ουκρανία αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής».