Αλλάζουν και τα καλλιστεία; Έτσι φαίνεται! Οι πόζες με μπικίνι σε διαγωνισμούς ομορφιάς στη Γερμανία ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Θέλετε να γίνετε «Μις Γερμανία»; Επιβραβεύεται πλέον η προσωπικότητα και το αίσθημα ευθύνης και όχι το πιο καλλίγραμμο σώμα.
Από τις 15 χιλιάδες γυναίκες που φλέρταραν με τον τίτλο «Μις Γερμανία 2024», μία τα κατάφερε: Η 39χρονη Απαμέχ Σενάουερ που ζει στο Βερολίνο και έχει καταγωγή από το Ιράν.
Ο διαγωνισμός ομορφιάς που ανέδειξε την Απαμέχ, δεν έχει καμία σχέση με την εντυπωσιακές εκδηλώσεις του παρελθόντος: Τις διαγωνιζόμενες, δηλαδή, να κάνουν πασαρέλα με μαγιό εκθέτοντας σε κοινή θέα τα κάλλη τους και να απαντούν σε κάποιες τυπικές ερωτήσεις με την κριτική επιτροπή να αποφασίζει για την ωραιότερη Γερμανίδα. Πλέον, οι γυναίκες που κατακτούν τον τίτλο «Miss Germany», αναλαμβάνουν την ευθύνη να λειτουργούν ως πρότυπα, όπως διατείνεται η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Η 39χρονη γυναίκα επικράτησε έναντι άλλων οκτώ φιναλίστ και θα λάβει χρηματικό έπαθλο, ύψους 25 χιλιάδων ευρώ και δεν θα φορέσει στέμμα. Η μελαχρινή αρχιτέκτονας με τα μακριά σγουρά μαλλιά θέλει να προσφέρει την στήριξή της στις νέες γυναίκες που είναι μετανάστριες, όπως είπε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Γεννήθηκε στην Τεχεράνη και μετακόμισε με την οικογένειά της στη Γερμανία σε ηλικία έξι ετών.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς, η μητέρα δύο παιδιών κατέστησε σαφή τη δέσμευσή της να στηρίξει τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν. Το σύνθημά της όταν βρίσκει κάποιος εμπόδια στο δρόμο του είναι: «Συνέχισε!»
Στον ιστότοπο της διαγωνισμού ομορφιάς, η Σέναουερ έγραψε ότι δεσμεύεται να βοηθάει όσο περνάει από το χέρι της τις μειονότητες και τις καταπιεσμένες γυναίκες μέσω του δικτύου «Shirzan». Ο διαγωνισμός ομορφιάς στη Γερμανία δεν έχει πλέον όριο την ηλικία των 39 ετών. Η μεγαλύτερη σε ηλικία φιναλίστ στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς ήταν η 42χρονη Μινιόν Κοβολίκ από το Αμβούργο.
Η «Μις Γερμανία» ήταν κάποτε ένας διαγωνισμός με τις αιθέριες υπάρξεις να κάνουν πασαρέλα με μπικίνι. Ωστόσο, από το 2019, αυτό που μετράει είναι η προσωπικότητα των συμμετεχόντων και η διάθεσή του να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Οι φετινές οκτώ φιναλίστ αντιπροσώπευαν πολύ διαφορετικά προφίλ. Η 31χρονη Ταμάρα Σβαμπ από το Ροτ της Βαυαρίας δήλωσε ότι ζει με καρδιά δότη εδώ και δυόμισι χρόνια. Η 28χρονη Κριστίνα Μοντρτσεγέβσκι από το Ντίνσλάκεν υποστήριξε ότι πάσχει τα τελευταία τρία χρόνια από μία αυτοάνοσο νόσο που επηρεάζει την κινητικότητά της. Για το λόγο αυτό, η εκπαιδευόμενη νοσοκόμα εμφανίστηκε στη σκηνή με αναπηρικό αμαξίδιο, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».