Μάικλ Δουκάκης: Πέθανε η σύζυγός του Κίτι σε ηλικία 88 ετών

Η Κίτι Δουκάκη, σύζυγος του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 1988, Μάικλ Δουκάκη, πέθανε χθες (21.03.2025), όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Αιτία του θανάτου της Κίτι Δουκάκη ήταν επιπλοκές της υγείας της από άνοια, δήλωσε ο γιος της Τζον, σύμφωνα με την Washington Post – ο Μάικλ Δουκάκης υπηρέτησε ως 65ος και ως 67ος Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και είναι μέλος του Δημοκρατικού κόμματος.

Η 88χρονη Δουκάκη ήταν πρώτη κυρία της Μασαχουσέτης από το 1975 έως το 1979 και ξανά από το 1983 έως το 1991, ενώ ο σύζυγός της πέρασε τρεις θητείες ως κυβερνήτης.

Πολέμησε δημόσια τον εθισμό και την κατάθλιψη, δημοσιεύοντας απομνημονεύματα για την πάλη της με τον αλκοολισμό μετά την ήττα του συζύγου της στις προεδρικές εκλογές του 1988.

Ο 91χρονος Μάικλ Δουκάκης, είναι Ελληνοαμερικανός πολιτικός και δικηγόρος – γεννήθηκε το 1933 και έχει ελληνικές ρίζες. Εχει υπηρετήσει και ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μασαχουσέτης από την 10η και τη 13η περιφέρεια (1963-1971).

Ξαδέρφη του ήταν η ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη.