Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίσθηκαν κατά το πέρασμα σφοδρών ανεμοστρόβιλων και καταιγίδων στις κεντρικές και τις νότιες ΗΠA, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Οι αρχές της πολιτείας του Μιζούρι επιβεβαίωσαν «11 θανάτους που συνδέονται με τις καταιγίδες», με σχετική ανακοίνωση.
Στην γειτονική πολιτεία του Άρκανσα, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Προειδοποίηση για ισχυρούς ανεμοστρόβιλους μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η απειλή των ανεμοστρόβιλων θα κλιμακωθεί, αφού το ξέσπασμα της κακοκαιρίας την Παρασκευή προκάλεσε τουλάχιστον 25 ανεμοστρόβιλους στις κεντρικές ΗΠΑ και στο Νότο.
Ένας νέος γύρος ισχυρών καταιγίδων ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, 15 Μαρτίου, και πυροδότησε αυτό που πιθανότατα θα είναι ένα ακόμη πιο επικίνδυνο ξέσπασμα ανεμοστρόβιλων από αυτό της προηγούμενης ημέρας, σημειώνει το CNN.
«Πολυάριθμοι σημαντικοί ανεμοστρόβιλοι» αναμένονται το Σάββατο τη νύχτα προς το πρωί της Κυριακής σε όλο τον αμερικανικό Νότο, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων, το οποίο εξέδωσε ένα σπάνιο επίπεδο 5 υψηλού κινδύνου για έντονες καταιγίδες στην Αλαμπάμα και τον Μισισιπή.
Αυτός είναι ο πρώτος υψηλός κίνδυνος που εκδίδεται για σοβαρές καταιγίδες από τον περασμένο Μάιο και μόλις ο πέμπτος τα τελευταία πέντε χρόνια, σηματοδοτώντας μια ασυνήθιστη βεβαιότητα ότι το Σάββατο θα μπορούσε να είναι μια καταστροφική ημέρα για τις ΗΠΑ, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.