ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό της χώρας είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Ολλανδία μπαίνουν στις «περιοχές κινδύνου» για τη Γερμανία, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Το μέτρο ισχύει από την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, χθες, με ανακοίνωσή τους στην Γερμανία οι αρμόδιες αρχές (υπουργείο Εξωτερικών και Robert Koch Institut) γνωστοποίησαν ότι Ελλάδα, Ολλανδία και η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη της Δανίας, μετακινούνται στις περιοχές “απλού κινδύνου κοροναϊού”, από τις 18 Ιουλίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού και συνιστούν να αποφεύγονται τα τουριστικά ταξίδια.

Προς το παρόν δεν επιβάλλεται καραντίνα ενώ συνεχίζει να ισχύει η ανάγκη επίδειξης rapid test κατά την επιστροφή στη Γερμανία για τους μη εμβολιασμένους ή όσους δεν έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κοροναϊό, όπως ισχύει και σήμερα.

Κορυφαίοι tour operators της χώρας επιβεβαιώνουν την ανησυχία, πλην όμως αναφέρουν ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρχε κάτι που να υποδηλώνει κάποια αρνητική εξέλιξη.

Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι η Ισπανία έχει συμπεριληφθεί επίσης στις “απλές περιοχές κινδύνου”, ενώ η Κύπρος στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, “η εξάπλωση του COVID-19 μπορεί επιπλέον να οδηγήσει στην Ελλάδα σε περιορισμούς της διεθνούς εναέριας και ταξιδιωτικής κυκλοφορίας και σε βλάβη της δημόσιας ζωής και δεν συστήνονται περιττά τουριστικά ταξίδια στην Ελλάδα από τις 18 Ιουλίου 2021″.

Και συνεχίζει: “Στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι περισσότερες από 50 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, γι ‘αυτό η χώρα κατατάσσεται ως περιοχή κινδύνου από τις 18 Ιουλίου 2021”.

Αντιστοίχως το Robert Koch Institut, αναφέρει:

“Νέες περιοχές απλού κινδύνου – περιοχές με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης SARS-CoV-2:

Δανία – οι περιοχές του Hovedstaden και των Νήσων Φερόε θεωρούνται πλέον περιοχές με εύκολο κίνδυνο.

Η Ελλάδα θεωρείται πλέον απλή περιοχή κινδύνου.

Οι Μαλδίβες θεωρούνται τώρα μια απλή περιοχή κινδύνου (προηγουμένως υψηλή περιοχή επίπτωσης).

Η Μιανμάρ θεωρείται πλέον μια απλή περιοχή κινδύνου.

Οι Κάτω Χώρες – ολόκληρες οι Κάτω Χώρες (συμπεριλαμβανομένου του Sint Maarten) – με εξαίρεση τα υπερπόντια μέρη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba και Curacao – θεωρούνται τώρα ως μια απλή περιοχή κινδύνου.

Η Σρι Λάνκα θεωρείται τώρα μια απλή περιοχή κινδύνου (προηγουμένως υψηλή περιοχή επίπτωσης).

Η Ταϊλάνδη θεωρείται πλέον απλή περιοχή κινδύνου”.

Η ταξινόμηση ως χώρα κινδύνου βασίζεται σε κοινή ανάλυση και απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Κτιρίων και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ταξινόμηση ως απλή περιοχή κινδύνου βασίζεται σε αξιολόγηση δύο σταδίων. Πρώτα απ ‘όλα, καθορίζεται σε ποιες πολιτείες / περιοχές υπήρχαν περισσότεροι από 50 πρόσφατα μολυσμένοι άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σε ένα δεύτερο βήμα, ποιοτικά και άλλα κριτήρια χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί εάν, για παράδειγμα, χώρες / περιοχές που ονομαστικά υπερβαίνουν ή πέφτουν κάτω από την καθορισμένη οριακή τιμή διατρέχουν, ωστόσο, κίνδυνο μη αυξημένου ή αυξημένου κινδύνου μόλυνσης. Για τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), κατανεμημένος ανά περιοχή, έχει ληφθεί υπόψη από την 44η ημερολογιακή εβδομάδα.