Δεν ήθελε να κάνει κακό στη νυχτερίδα που εντόπισε μέσα στην σχολική της τάξη μια δασκάλα καλλιτεχνικών στην Καλιφόρνια και στην προσπάθειά της να την απεγκλωβίσει, έχασε τη ζωή της.
Η νυχτερίδα τη δάγκωσε και η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό ABC30, η 60χρονη Λέα Σένενγκ, που δίδασκε στο σχολείο «Bryant Middle School» στην περιοχή Ντος Πάλος, βρήκε τη νυχτερίδα στα μέσα Οκτωβρίου στην τάξη της και αποφάσισε να την βγάλει έξω.
Η άτυχη δασκάλα Λέα Σένενγκ
Η επιστήθια φίλης της, Λάουρα Σπλοτς, έσπευσε να υποστηρίξει ότι η Σένενγκ ήθελε να τη βοηθήσει χωρίς να της προκαλέσει κακό.
«Δεν ξέρω αν νόμιζε πως ήταν νεκρή, αλλά προσπάθησε να τη σηκώσει και να την πάει έξω. Τότε μάλλον η νυχτερίδα ξύπνησε ή τρόμαξε από το φως και άρχισε να πετάει. Εκείνη τη στιγμή δάγκωσε την άτυχη γυναίκα», εξήγησε η Σπλοτς, όπως γράφει η New York Post.
Ένα μήνα μετά το δάγκωμα της νυχτερίδας, η Σένενγκ άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα . Τότε η κόρη της αποφάσισε να τη μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να τη σώσουν, μάταια όμως.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, η δασκάλα απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.
Η κολλητή φίλη της δασκάλας, Σπλοτς, οργάνωσε εκστρατεία μέσω του ιδρύματος GoFundMe για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας της Σένενγκ, και κατάφερε να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.800 δολαρίων μέσα σε λίγα 24ωρα.
Η λύσσα είναι μια σπάνια αλλά σχεδόν πάντα θανατηφόρα ιογενής νόσος, με λιγότερους από 10 θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Κάθε χρόνο, περίπου 60 χιλιάδες Αμερικανοί λαμβάνουν προληπτική θεραπεία μετά από πιθανή έκθεση στον ιό. Πρόκειται για μία από τις πιο θανατηφόρες νόσους, με ποσοστό θνητότητας σχεδόν 100% χωρίς εμβολιασμό.
Το υψηλό ποσοστό θνητότητας της νόσου αφύπνισε τις υγειονομικές αρχές και τελικά έλαβαν δραστικά μέτρα για την πρόληψή της, ειδικά επειδή εντοπίζεται συχνά σε άγρια ζώα, όπως νυχτερίδες και ρακούν. Ανάμεσα στα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνονται ο πυρετός, ο πονοκέφαλος και η μειωμένη όρεξη.
Η λύσσα μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω του σάλιου μολυσμένων ζώων, όπως οι νυχτερίδες, τα ρακούν, οι αλεπούδες και τα κογιότ. Το θανατηφόρο δάγκωμα της νυχτερίδας που οδήγησε στον θάνατο της δασκάλας ξυπνάει μνήμες από την περίπτωση του σκίουρου «P’ Nut», που είχε γίνει viral στο διαδίκτυο.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης τον είχαν κατασχέσει για να τον εξετάσουν για λύσσα, καθώς είχε αναφερθεί ότι δάγκωσε έναν υπάλληλο της υπηρεσίας Άγριας Ζωής.
Πιθανότατα θα οδηγούνταν σε ευθανασία, ίσως και αποκεφαλισμό, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Post. Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο σκίουρος «P’Nut» δεν ήταν φορέας του ιού.
Πηγή: protothema.gr