Συνέδριο: Η διατροφή των φτωχών παππούδων μας στο τραπέζι των πλούσιων του κόσμου

«Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας με την αρωγή της Grecotel, στηρίζει έμπρακτα την προβολή της Κρήτης και του Υγιεινού Κρητικού Τρόπου Ζωής, με την πραγματοποίηση των Βιωματικών Συνεδρίων στην Κρήτη και την συμμετοχή της «ελίτ» των επιστημόνων από όλο τον κόσμο», επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου ο διοργανωτής του Συνεδρίου, καθηγητής του Χάρβαρντ Στέφανος Κάλης και ο διευθυντής λειτουργικού της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης.

Ο καλύτερος τρόπος για να ζεις

«Ο υγιεινός τρόπος ζωής των φτωχών και αγράμματων παππούδων και των γιαγιάδων μας, είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος να ζεις πολλά και ποιοτικά χρόνια, σε αρμονία με την φύση, προστατεύοντας το περιβάλλον», είπαν οι κκ.Κάλης και Καλαϊτζιδάκης ,τονίζοντας ότι την σημερινή εποχή, αυτό είναι το ζητούμενο των μορφωμένων και πλούσιων ,σε όλο τον κόσμο.

«Το σύγχρονο life style του Ευ ζην, είναι ακριβώς αυτό», τόνισε ο καθηγητής του Χάρβαρντ, «από το μποστάνι στο τραπέζι», όπως έκαναν οι πρόγονοί μας.»

Στιγμιότυπο από το βιωματικό συνέδριο του 2023

Βιωματικό συνέδριο

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιωματικό συνέδριο με παγκόσμιο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες από τους χώρους της ιατρικής, της διατροφής, της ευεξίας, της εστίασης και του τουρισμού.

Οι σύνεδροι, μεταξύ άλλων ,εκτός από αρχαιολογικούς χώρους, θα επισκεφθούν οινοποιία, αγροτουριστική μονάδα όπου θα πατήσουν σταφύλια ,θα επισκεφθούν ελαιώνα θα ραβδίσουν και θα μαζέψουν ελιές.

Οι καθηγητές Αντωνία Τριχοπούλου και Στέφανος Κάλης

Ο στόχος, είναι να γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο αλλά και να «προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα πέρα από τα σύνορα της χώρας».

Μέρος των δράσεων του συνεδρίου είναι και ο Διαγωνισμός Νεανικής Αγρο-Επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να αναδείξει νέες λύσεις που θα βελτιώσουν την αγροτική παραγωγή, θα στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και θα προστατεύσουν το περιβάλλον.

Ευκαιρίες σε start up και υποτροφίες σε φοιτητές

Οι 6 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Συμπόσιο Καινοτομίας, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, με όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους να καλύπτονται από το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με διακεκριμένους Αμερικανούς – Ελληνοαμερικανούς και Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου των τροφίμων».

Επιπλέον, όπως και στα δύο προηγούμενα συνέδρια, έτσι και στο φετινό το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας θα προσφέρει 10 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Κρήτης. Πέντε υποτροφίες για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και 5 για το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας , του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Το επίσημο δείπνο, της Παρασκευής , 1 Νοεμβρίου , είναι αφιερωμένο , στην πόλη του Ηρακλείου, ως Γαστρονομική Πόλη της UNESCO καθώς και την επιλογή της Περιφέρειας της Κρήτης ως Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια , για το 2026.

Αυτός είναι και ο λόγος, που φέτος το συνέδριο γίνεται στο Ηράκλειο.