γαστρεντερίτιδα

Πολύ κόσμο ταλαιπωρεί αυτό τον καιρό η γαστρεντερίτιδα που είναι ιογενής ή βακτηριακή και το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλεί είναι η αφυδάτωση.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε μέχρι να σας περάσουν τα συμπτώματα;

Αυτό που πρέπει να κάνετε το πρώτο 24ωρο της γαστρεντερίτιδας είναι να ενυδατώσετε τον οργανισμό με υγρά.

Γι’ αυτό προτιμήστε να φάτε μία σούπα ή να πιείτε ένα τσάι.

Μετά από 2 ή 3 ημέρες και αφού νιώσετε καλύτερα, μπορείτε σταδιακά να επανέλθετε στη διατροφική σας ρουτίνα.

Τι επιτρέπεται να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:

• Ζυμαρικά • Ρύζι • Άπαχο κρέας • Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγειρεμένο ψάρι • Αυγά • Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (μπανάνες, μήλα σχάρες, καλά μαγειρεμένα καρότα) • Δημητριακά χωρίς ζάχαρη • Φρυγανισμένο ψωμί • Γιαούρτι • Τυρί με χαμηλά λιπαρά

Τι απαγορεύεται να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:

• Χυμοί φρούτων που περιέχουν πολλή ζάχαρη • Αθλητικά ποτά • Αναψυκτικά και κάθε αεριούχο ποτό • Καφεϊνούχα ποτά • Ζωμοί και κονσέρβες ή συσκευασμένες (έτοιμες) σούπες • Τηγανητά ή τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά (αλλαντικά, πατατάκια, τηγανητές πατάτες, γλυκά) • Παγωτά, γρανίτες και ζελέ • Ξηροί καρποί, φρούτα σε κονσέρβα με σιρόπι • Δημητριακά με ζάχαρη • Καραμέλα και σοκολάτα • Πολύ πικάντικες τροφές.