καθαριότητα νοσοκομείων

Εκατόν πενήντα άτομα στο ΠΑΓΝΗ και 81 στο Βενιζέλειο προσλαμβάνονται για 2 χρόνια προκειμένου να καλύψουν θέσεις στις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των δύο νοσοκομείων.

Η διοίκηση αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και όλες οι διαδικασίες έγιναν με πλήρη διαφάνεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η όλη διαδικασία της ανακοίνωσης, της κατάταξης, των κριτηρίων και της βαθμολόγησής τους, έγινε και στα δύο νοσοκομεία με κριτήρια πλήρους διαφάνειας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζονται από τον ΑΣΕΠ και με δημόσιες κληρώσεις σε περιπτώσεις ισοβαθμίας, όπως προβλέπεται.

Καμία απόλυση

Να σημειώσουμε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση απόλυσης εργαζομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΠαΓΝΗ www.pagni.gr ή του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» www. venizeleio.gr, αντίστοιχα.

Εργαζόμενοι: “Εμειναν έξω 20 συνάδελφοι. Θέλουμε μονιμοποίηση”

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έμειναν εκτός προσλήψεων 20 εργαζόμενοι.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: “Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης για την καθαριότητα και τη σίτιση  του νοσοκομείου όπου προβλέπονται “150 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι το 2019” και στη συνέχεια, όπως ξεκάθαρα δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η καθαριότητα-σίτιση θα δοθεί στις “πολυδιαφημιζόμενες” από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από την πίσω πόρτα δηλαδή! Οι πανηγυρισμοί και οι υποσχέσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ  ότι υλοποίησε τη δέσμευση για καμιά απόλυση δεν υφίσταται αφού έμειναν έξω 20 συνάδελφοι.

Με  όποια κριτήρια και αν επελέγησαν δεν αναιρούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων παραμένει μειωμένος για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Όσοι παραμείνουν καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι “δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2019 παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων.

Δηλαδή θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση της δουλειάς στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 6ωρα, που όμως με δόλωμα την ενισχυμένη υπερωρία θα δουλεύουν 16 ώρες χωρίς ρεπό.

Ευθύνες έχουν το υπουργείο και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που δεν παίρνουν μία οριστική απόφαση για μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού που τόσα χρόνια κρατάει το νοσοκομείο όρθιο”.