Μερική αδυναμία των κάτω άκρων έχει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός στην Κέρκυρα που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού. Αρχικά, τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δεύτερο περιστατικό παράλυσης, μετά τη νοσηλεύτρια.
Όπως ανέφεραν, ο γιατρός έκανε τη δεύτερη δόση τη Δευτέρα, το βράδυ δεν ένιωθε καλά, με τον οργανισμό του να εξασθενεί και να νιώθει παράλυση στα κάτω άκρα και πόνους στην μέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμάτευση τριών γιατρών -νευρολόγου, διαβητολόγου και πνευμονολόγου – κάνει λόγο για “μερική αδυναμία των κάτω άκρων”, “εγρήγορση” και “φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία”. Σημειώνουν ότι δεν έχει διαταραχή αισθητικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι συμπτώματα εμφάνισε και 42χρονη νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα.
Γιατροί του νοσοκομείου εξετάζουν τη συσχέτιση του γεγονότος με τον εμβολιασμό της για COVID-19, πάντως τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση υγείας της νοσηλεύτριας είναι καλύτερη.
«Η κατάσταση της συναδέλφου μου συνεχίζει και βελτιώνεται, γίνεται όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και σε έξω, ιδιωτικά κέντρα, παίρνει την κατάλληλη αγωγή που της έχει ορίσει ο γιατρός και περιμένουμε» δήλωσε η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.
“Τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι ένοχα μέχρι αποδείξεως του εναντίου”, αναφέρει ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας στο GRTimes, δεδομένου του νέου περιστατικού παράλυσης υγειονομικού μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για τον κοροναϊό.
“Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι μία παρενέργεια της ασπιρίνης είναι η γαστρορραγία. Αυτό που έχει σημασία, είναι η συχνότητα. Αν αυτό γίνεται πάρα πολύ σπάνια τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως πολλοί κάνουν γαστρορραγία θα αποσυρθεί. Όταν η συγκεκριμένη αναφορά για αυτήν την παρενέργεια πάει στην Ουψάλα, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες, θα πούμε ότι δεν συσχετίζεται.
Αν υπάρχουν κάποιες, θα πούμε ότι συσχετίζεται αλλά είναι σπάνιο και αν είναι πολλές, θα δοθεί ειδικό σήμα για να συζητηθεί η απόσυρση. Δεν μπορούμε να λέμε όμως αυθαίρετα ότι δεν συσχετίζεται ή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συσχετίζεται.
Χρειάζονται αποδείξεις”, αναφέρει ο κ. Κούβελας. Ο καθηγητής ξεκαθαρίζει ότι το γεγονός ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα οι παραλύσεις της τελευταίας εβδομάδας να συσχετίζονται με τον εμβολιασμό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές.
«Στα ράλι, όλοι φοράνε κράνος, εμείς γιατί δεν φοράμε όταν οδηγάμε; Δεν είναι ασφαλέστερο; Φυσικά και είναι. Επειδή όμως είναι πολύ μικρότερη η πιθανότητα να πάθουμε τέτοιο ατύχημα δεν φοράει κανείς.
Δεν θα βάλουμε όλοι κράνος μην τυχόν και συμβεί κάτι. Στην επιστήμη πάντα υπάρχει πιθανότητα για τα πάντα. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, με πιθανότητες κάποιες να είναι σοβαρές» καταλήγει.