νοσοκομεία
Λιγότερα τώρα τα ραντεβού στα τακτικά ιατρεία, για να μην υπάρχει συγχρωτισμός

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού και η διακοπή για περίπου 2,5 μήνες της λειτουργίας τακτικών και απογευματινών ιατρείων αλλά και χειρουργείων έχουν πάει πίσω  εκατοντάδες ραντεβού, που τώρα επαναπρογραμματίζονται, καθώς άρχισε σταδιακά η επαναλειτουργία τους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο χρόνος αναμονής, όπως ήταν αναμενόμενο, αυξάνεται και ο κόσμος πρέπει αναγκαστικά να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης είπε στην “Π”:

“Επιστρέφουμε σιγά σιγά και με προσοχή στην ομαλότητα και τώρα είμαστε στη φάση που γίνεται το 50% των χειρουργείων και λειτουργεί το 30% των ιατρείων”.

Λιγότερα τα ραντεβού, ο συνωστισμός απαγορεύεται

Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον ανά ιατρείο εξετάζονται καθημερινά 8-10 ασθενείς, ενώ στην προ-covid εποχή, εξετάζονταν οι διπλάσιοι.

“Οι ασθενείς πλέον δεν πρέπει να συνωστίζονται στον χώρο αναμονής. Έτσι έχει μειωθεί ο αριθμός τους και εξετάζεται ένας ασθενής ανά μισή ώρα, σύμφωνα με το προγραμματισμένο ραντεβού του.

Ο κ. Χαλκιαδάκης ζητά από τον κόσμο να κάνει υπομονή και να κατανοήσει τα νέα δεδομένα.

“Τα ραντεβού πάνε αναγκαστικά πολύ πίσω, όταν πρόκειται για μη επείγοντα περιστατικά. Ανάλογα με το τμήμα και το πόσο επιβαρυμένο είναι αναφορικά με την ζήτηση υπηρεσιών από τον κόσμο, μπορεί η αναμονή να είναι πολύμηνη”, σημείωσε.

Εμείς θα τηλεφωνούμε στους ασθενείς

Ο κ. Χαλκιαδάκης επανέλαβε ότι καθημερινά το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να επικοινωνεί με τους πολίτες, για να τους ενημερώνει πότε ορίστηκε το νέο ραντεβού τους.

“Επικοινωνούμε εμείς μαζί τους, κανείς δεν πρέπει να έρχεται χωρίς ραντεβού” τόνισε.

Κατά 50-60% μειωμένη η κίνηση στο ΤΕΠ

Όσον αφορά την προσέλευση στο ΤΕΠ, σημείωσε: “Στο παρελθόν σε κάθε εφημερία έρχονταν 800 άτομα, τώρα δεν ξεπερνούν τα 250-300.

Επαναλαμβάνω ότι μόνο όταν υπάρχει όντως επείγον περιστατικό πρέπει να έρχεται ο ασθενής στο ΤΕΠ.

Άλλωστε, θα ερωτηθεί στην πύλη πού πηγαίνει και γιατί. Γίνεται έλεγχος και ο έλεγχος θα συνεχιστεί για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, εν μέσω, μάλιστα, πανδημίας.