Με πάνες ακράτειας γιατροί και νοσηλευτές στην Ουχάν
Με πάνες ακράτειας γιατροί και νοσηλευτές

Πάνες ακράτειας ενηλίκων, γιατί δεν έχουν χρόνο για διάλειμμα, φορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Ουχάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι φοβούνται μην σκίσουν τις προστατευτικές στολές τους δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη και πιθανόν να μην μπορέσουν να τις αντικαταστήσουν.

Η Ουχάν, η πόλη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είναι εδώ και 11 μέρες αποκλεισμένη.

Τουλάχιστον 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 πόλεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι καθώς ο ιός έχει σκοτώσει 361 ανθρώπους στη χώρα.

Το προφίλ των θυμάτων του κοροναϊού

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας, οι νεκροί ήταν ηλικίας 36 έως 89 ετών. Τουλάχιστον 5 ήταν νεότεροι των 60 ετών.

Το νεότερο ήταν 36 ετών και ήταν από την Ουχάν. Εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Ιανουαρίου και κατέληξε από καρδιακή ανεπάρκεια δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της επαρχίας Χουμπέι. Δεν έχει διευκρινισθεί εάν είχε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των ανθρώπων που βγήκαν από το νοσοκομείο περιλαμβάνονται μικρής ηλικίας ασθενείς, ένας άνδρας 35 ετών από τη Σεντζέν, μεγαλούπολη της νότιας Κίνας, καθώς και ένα αγόρι 10 ετών από την Ουχάν. Τηλεοπτικό δίκτυο του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι ένα κορίτσι 9 μηνών, που μολύνθηκε στο Πεκίνο, αναρρώνει.

Πολλοί υπέφεραν από προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας

Υψηλό ποσοστό των νεκρών υπέφερε ήδη από προβλήματα υγείας, κυρίως από διαβήτη και υπέρταση, πριν μολυνθεί από τον ιό.

Ένας άνδρας 86 ετών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Ιανουαρίου, είχε υποστεί σοβαρή εγχείρηση για καρκίνο του εντέρου τέσσερα χρόνια πριν και υπέφερε από υπέρταση και διαβήτη.

Μία γυναίκα 80 ετών υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς και από υπέρταση και διαβήτη εδώ μία 20ετία. Στην Κίνα, η θερμοκρασία ελέγχεται πλέον στα αεροδρόμια, τους σταθμούς των λεωφορείων και των σιδηροδρόμων.

Ωστόσο, οι νεκροί της επιδημίας δεν είχαν όλοι πυρετό πριν από τη νοσηλεία τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ένας άνδρας 66 ετών, που ονομαζόταν Λούο, είχε εκδηλώσει έναν «ξηρό βήχα» στις 22 Δεκεμβρίου, πριν αναπτύξει, μία εβδομάδα μετά, αναπνευστικά προβλήματα. Στα μέσα του Ιανουαρίου ετέθη σε αναπνευστική υποστήριξη.

«Μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι το ευρύ φάσμα της σοβαρότητας των συμπτωμάτων που προκαλεί ο ιός αυτός» εξηγεί ο Τζέρεμι Φάραρ, διευθυντής του βρετανικού ιδρύματος Wellcome Trust.

«Είναι σαφές ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν προσβληθεί και μεταδίδουν τον ιό, παρουσιάζοντας παράλληλα πολύ ελαφρά συμπτώματα έως και κανένα σύμπτωμα».