Αν δεν βρεθεί εμβόλιο, δεν υπάρχει έξοδος από την καραντίνα.
Στη δημοσίευση μίας νέας μελέτης προχώρησε μία ερευνητική ομάδα από το Χονγκ Κονγκ την οποία και παρουσιάζει ο Guardian.
Σε αυτή οι ερευνητές ουσιαστικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε όσους θεωρούν πως η κανονικότητα θα επιστρέψει πριν καν δημιουργηθεί το εμβόλιο.
«Η Κίνα εφάρμοσε ένα πολύ επιθετικό πλάνο αποκλεισμού και κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο κύμα της covid-19. Όμως ο κίνδυνος είναι εδώ και η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος με πολλούς νεκρούς από τον νέο κοροναϊό, είναι πραγματικά αληθινή», ανέφερε ο εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, καθηγητής Joseph T Wu.
Γνωρίζοντας λοιπόν πως το lockdown και η διακοπή κάθε δραστηριότητας επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία, αυτό που προτείνει το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ στις ηγεσίες των κρατών ανά τον κόσμο είναι, μετά την απόκρουση του πρώτου κύματος, να διατηρηθεί μία ισορροπία μεταξύ των μέτρων για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας.
«Φαντάζει ως μοναδική στρατηγική, έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο, ένα φάρμακο, παρ’ ότι αλλάζει τόσο δυναμικά η ζωή και η καθημερινότητά μας.
Πριν βρεθεί αυτό το φάρμακο, η άρση της καραντίνας δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή» δήλωσε η ερευνητική ομάδα από το Χονγκ Κονγκ, αποφεύγοντας να ορίσει μία πιθανή ημερομηνία για τη δημιουργία ενός νέου αποτελεσματικού εμβολίου, που θα βγάλει την ανθρωπότητα από το τέλμα που έχει περιέλθει.