Για «πολιτική αλητεία» έκανε λόγο η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη, αναφερόμενη στα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας και τις καταγγελίες περί συγκάλυψης του πειθαρχικού φακέλου.
Στο περιθώριο σύσκεψης για την επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων η κ. Γιακουμάκη δήλωσε: ” Το θέμα τέθηκε στη Βουλή άκομψα, με έναν τρόπο πολιτικής αλητείας, σε μια διαδικασία άσχετη εντελώς με το θέμα συζήτησης.
Επί του θέματος αυτού θα σας απαντήσουν σε προκαθορισμένο χρόνο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Αρκούμαι να σας πω ότι ουδέποτε, σε καμία χρονική στιγμή δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση. Η διαδικασία γίνεται με τον πλέον νόμιμο τρόπο και με τον πλέον νόμιμο τρόπο θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της διαδικασίας.”
Πρόσθεσε ακόμη: “Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η διαδικασία την προηγουμένη εβδομάδα ήταν θέμα συζήτησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να βγει η απόφαση”.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλος αρκέστηκε να πει πως έχουν ενημερωθεί όλες οι υπηρεσίες και από πλευράς νοσοκομείου έχουν γίνει τα απαραίτητα.
“Δεν ανακοινώνω τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΔΕ, που έγινε από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Η υπόθεση θα εξεταστεί συνολικά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο και θα βγάλει την απόφαση».
Για την ίδια υπόθεση τοποθετήθηκε χθες η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την οποία επικαλέστηκε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης.
Η κ. Παπασπύρου με γραπτή δήλωσή της υποστηρίζει: «α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες, και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.
β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για τη διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος».