Λιγότερες επεμβάσεις γίνονται από σήμερα στο Βενιζέλειο ,αφού μειώθηκαν οι χειρουργικές αίθουσες από 4 στις 3, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων .
Οι συμβάσεις των ιδιωτών έληξαν τέλος Φεβρουαρίου και ούτε οι μισοί από τους 10 ,δεν θέλησαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με το νοσοκομείο.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν ,αφού είναι γνωστό ότι έχουν παραιτηθεί και 2 ακτινολόγοι, ειδικότητα κομβικής σημασίας για τους ασθενείς και την λειτουργία του νοσοκομείου.
Η οριακή κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος και οι προειδοποιήσεις για παραιτήσεις 2 ακόμη αναισθησιολόγων, «τους κρατάνε με νύχια και με δόντια να μην φύγουν» όπως είπε στην «Π» η κ.Πόπη Αλμπαντάκη μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών ,οδηγεί σε μια ακόμη γενική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.
Το Βενιζέλειο προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο με εξαντλητική υπερεφημέρευση των υπαρχόντων γιατρών ,ενώ οι πολίτες σε πάρα πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στον ιδιωτικό τομέα αφού είναι αδύνατον να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις.
Αδύνατον να κλείσεις ραντεβού
Σε μεγάλο αριθμό ιατρείων ,όπως είναι το αιματολογικό, γναθοπροσωπικό, ψυχιατρικό, μέτρησης οστικής πυκνότητας δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμα ραντεβού.
Σε άλλα τμήματα τα ραντεβού πάνε μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν κάποιος θέλει ραντεβού με δερματολόγο θα περιμένει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, με ενδοκρινολόγο στις 30 Οκτωβρίου, το ραντεβού στο ιατρείο βηματοδότη πάει για τις 6 Αυγούστου, το ίδιο ισχύει και για ραντεβού στο ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα, όσον αφορά εξειδικευμένα ιατρεία όπως είναι το παιδιατρικό λοιμώξεων ανοσολογίας που το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού είναι στις 2 Ιανουαρίου του 2025.
Είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όσοι έχουν ανάγκη να τους δει γιατρός, απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνουν, γιατί αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει.