Ένας διακεκριμένος επιστήμονας με καταγωγή από τα Καλέσσα, ο αναπλ. καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου του Μονάχου δρ. Γεώργιος Μεϊμαράκης πραγματοποιεί ομλία, με θέμα “Τα πρόσωπα της αθηροσκλήρωσης Α’ κύκλος – Στένωση καρωτίδας και εγκεφαλικό επεισόδιο”.
Η διάλεξη-τακτικό σεμινάριο θα δοθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών.
Ποιος είναι ο καθηγητής
Ο καθηγητής Γεώργιος Μεϊμαράκης είναι προϊστάμενος του Τμήματος Aγγειακής και Eνδοαγγειακής Xειρουργικής στο Βαυαρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LANDSHUT Μονάχου και αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του Νοσοκομείου.
Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian στο Μόναχο, συνέχισε να ειδικεύεται πρώτα στη Γενική και Επανορθωτική Χειρουργική και στη συνέχεια στην Αγγειοχειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου στο Campus Grosshadern, όπου έγινε ανώτερος σύμβουλος του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής το 2004, αναπληρωτής υπεύθυνος το 2008 και επικεφαλής σύμβουλος το 2011.
Ειδικεύεται στην Ιατρική Εκτακτης Ανάγκης και είναι διαχειριστής Ιατρικής Ποιότητας. Ως εκπαιδευτής επιπέδου ΙΙΙ για τη ζάχαρη και για το αγγειακό υπερηχογράφημα κατέχει ηγετική θέση στον Γερμανικό Σύνδεσμο Υπερήχων στην Ιατρική.
Ήταν 2007-2015 επικεφαλής του Διεπιστημονικού Κέντρου Υπερήχων στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει εξαιρετική εμπειρία και εξειδίκευση στην αγγειοδιαγνωστική διάγνωση υπερήχων και εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές, όπως η υπερηχογραφική υπερηχογραφία για προσεκτική χρήση σε αγγειακούς ασθενείς.
Από το 2015 ο καθηγητής Γεώργιος Μεϊμαράκης είναι επικεφαλής του Τμήματος Αγγειακής και Ενδοαγγειακής Χειρουργικής και από το 2019 επικεφαλής του πιστοποιημένου Διεπιστημονικού Αγγειακού Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LANDSHUT του Μονάχου.
Επιπρόσθετα, από το 2016 είναι και ο αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του Νοσοκομείου.
Ως πιστοποιημένος ενδαγγειακός χειρούργος και ενδαγγειακός ειδικός, είναι αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας στον τομέα της Αγγειακής Χειρουργικής.
Οι τομείς εμπειρογνωσίας του περιλαμβάνουν την ελάχιστα επεμβατική ενδαγγειακή χειρουργική των αρτηριών, συμπεριλαμβανομένης της σύνθετης χειρουργικής επέμβασης αορτής, καθώς και την πλήρη σειρά συμβατικών ανοιχτών αγγειακών επεμβάσεων. Η εξειδίκευσή του στη Φλεβολογία επίσης τον καθιστά ειδικό στο θέμα της διαχείρισης χρόνιων πληγών.
Ο κατάλογος των δημοσιεύσεών του περιλαμβάνει 53 πρωτότυπα έγγραφα με συνολικό συντελεστή επίπτωσης 202 και δείκτη επιστημονικών αναφορών 13 από το Web of Science.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η υπερηχογραφική υπερηχογραφία, η χειρουργική της καρωτίδας, το ανεύρυσμα της αορτής και η ανοσολογία του όγκου. Έχει λάβει πολλά βραβεία για την ερευνητική του εργασία.
Από το 2013 είναι αναπληρωτής καθηγητής Αγγειακής Χειρουργικής και από το 2017 επίτιμος γιατρός του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου της Γεωργίας.