Ο κ. Μοσχοβάκης
Ο κ. Μοσχοβάκης

Για θέματα ηθικής τάξης, αναφορικά με την πρόσφατη βράβευση του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου στο “health business awards” κάνει λόγο ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Γιώργος Μοσχοβάκης.

Όπως αναφέρει, «οφείλω να παρέμβω για την αποκατάσταση της αλήθειας, ως εμπνευστής, συντονιστής και δημιουργός των δύο συστημάτων του ΓΝ Βενιζελείου, που βραβεύτηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό “health business awards”, ήτοι

  • Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω SMS
  • Διαδραστικούς σταθμούς πληροφόρησης (InfoKiosks) με εφαρμογές για κράτηση ή επικύρωση ραντεβού (χωρίς την περιπλάνηση 3D που υλοποιήθηκε από το TEI)».

Ο κ. Μοσχοβάκης αναφέρει ότι «τα εν λόγω λογισμικά συστήματα, δημιουργήθηκαν από εμένα, σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής και το γραφείο ποιότητας, ξοδεύοντας για τον σκοπό αυτό αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό μου χρόνο στην υλοποίηση της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, του αντικειμενοστραφή προγραμματισμού και του beta testing, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήμουν ο στρατηγός και ο στρατιώτης. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι:

  1. 1.Τα συστήματα αυτά ξεκίνησαν την παραγωγική τους λειτουργία τον Αύγουστο του 2019 για το σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης ικανοποίησης ασθενών
  2. (https://www.venizeleio.gr/i-gnomi-sas-metraei/) και τον Νοέμβριο του 2019 για τα infokiosks (https://www.venizeleio.gr/robots-prosgeiothikan-sti-grammateia-exote/), πριν τον ερχομό της παρούσας  Διοίκησης.
  3. 2.Η προγραμματισμένη εξάπλωση τους, ήτοι η επέκταση των ερωτηματολογίων σε συγκεκριμένα target groups ασθενών (πχ σε ασθενείς που έκαναν ενδοσκόπηση) και η επέκταση των infokiosks (πχ στα ΤΕΠ), ματαιώθηκε στις αρχές του 2020, καθώς δεν υπήρχε-υπάρχει προγραμματισμός και (σίγουρα) δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον.
  4. Είναι άκομψο, όταν η παρούσα Διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα για τα έργα αυτά, αφού αναγνωρίζονται πανελληνίως, να μην αναφέρει τίποτα για τον βασικό δημιουργό τους. Αρκούσε μια αναφορά προς εμένα, που θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει το παρόν κείμενο.
  5. Ορισμένα στελέχη του Βενιζελείου διαγωνίστηκαν με ζήλο, για να αποδείξουν όσο το δυνατόν πιο πιστά, τη γνωστή φράση: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», κονιορτοποιώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, είμαι περήφανος και χαρούμενος για τα βραβεία που πήρε το Βενιζέλειο. Εύχομαι καλή συνέχεια στα στελέχη και στη Διοίκηση του Βενιζελείου στην προσπάθεια τους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νησιού μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες…».